FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,857
Voturi: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
3
Celebrated


In aceasta pagina

Florin Vasiliu Biografie
Florin Vasiliu Videoclipuri
Florin Vasiliu Filme
Site-uri despre Florin Vasiliu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Florin Vasiliu
Intreaba despre Florin Vasiliu
Florin Vasiliu Citate
Vedete nascute pe 02 Martie
Celebritati nascute in Iasi Moldova Romania
Actori in zodia Pesti
 

Florin Vasiliu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Florin Vasiliu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Florin Vasiliu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Florin Vasiliu

 Q:   Intreaba despre Florin Vasiliu       
Florin Vasiliu Actorul Florin Vasiliu s-a născut la 02 martie 1926, in Iaşi.

A absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti in 1951 si a debutat încă din perioada studiilor pe scena Teatrului Mic din capitala in rolul lui Volodea din spectacolul Dealul Vrăbiilor de Alexei Simukov, urmat de rolul lui Iacov Bardin din Duşmanii de Maxim Gorki.

Tot la Teatrul Mic a jucat din 1960 până in 1984 in spectacole ca Scrisori de dragoste de Virgil Stoenescu, Băiatul din banca a doua de Alecu Popovici, De Pretore Vincenzo de de Eduardo Filippo, Chiriţa în provincie de Alecsandri (rolul lui Leunas), Ocolul Pămîntului În 80 De Zile, Himera de Paul Everac, Jocul ielelor de Camil Petrescu, Richard Al II-lea de Shakespeare, Primarul lunii şi iubita sa de Alexandru Mirodan, Cum se jefuieşte o bancă de Samy Fayad, Vicleniile lui Scapin de Moliere, Galileo Galilei de Brecht, Vara trecuta la Ciulimsk de Vampilov, Minetti de Thomas Bernhard, Mania posturilor de V. Alecsandri Rolul lui Colivescu), Sanziana si Pepelea de V. Alecsandri (rolul lui Lăcusta Vodă), etc.

La Teatrul Naţional a jucat in Siciliana de Aurel Baranga (1960), Zoo sau Asasinul filantrop de Jean Bruller (1976), la Teatrul Naţional din Craiova s-a jucat piesa Casa din Strada Coşbuc 10 (1959), prezentata si la teatrele din Petroşani, Piteşti, Ploieşti, Piatra Neamţ si Turda, scrisă de el însuşi, ca si N-aveţi o camera in plus? sau Ultima generaţie, scrisă împreuna cu Vasile Niţulescu.

Debuta in cinematografie in 1956, cu filmul Afacerea Protar. A mai jucat in Telegrame (1959), Celebrul 702 (1962), De-as fi Harap Alb (1965), Les fêtes galantes 91965), Comedie fantastica (1975), Tufa de Veneţia (1977), Jachetele galbene (1979), Am o idee (1981).

A jucat in piese de teatru radiofonic apreciate cum sunt Analfabetul sau Doctor in filozofie de Branislav Nusic, Escu de Tudor Musatescu, Sluga la doi stăpâni de Carlo Goldoni, Şcoala barbatilor de Moliere, Privighetoarea de Hans Christian Andersen, etc.

Pe scurt despre Florin Vasiliu:

Nume: Florin Vasiliu
Ocupatia: actor
Data nasterii: 02 martie 1926
Zodia: Peşti
Locul nasterii: Iasi, judeţul Iasi, România
Naţionalitate: romana
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: caprui
Studii: Institutul de Teatru din Bucureşti, promoţia 1951

De ce este faimos Florin Vasiliu?

A fost un actor apreciat al Teatrului Mic din capitala, a jucat in zeci de spectacole si in filme ca Celebrul 702, Tufa de Venetia, Telegrame.

De ce ne place Florin Vasiliu?

A interpretat rolul personajului Flămânzilă din adaptarea pentru cinema a basmului Harap Alb de Ion Creanga, De-as fi Harap Alb.

 
Florin Vasiliu Filme

No photo available
Fêtes galantes, Les
No photo available
De-as fi Harap Alb
No photo available
Comedie fantastica
No photo available
Am o idee
No photo available
Tufa de Venetia
No photo available
Jachetele galbene
No photo available
Telegrame
No photo available
Celebrul 702
Florin Vasiliu Filmography
 

Florin Vasiliu Videoclipuri
Mondial - Atât de fragedă(1970)

irrelevant
5
broken


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 27 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :