FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 184
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Ethan Hawke Biografie
Ethan Hawke Videoclipuri
Ethan Hawke Filme
Ethan Hawke Stiri
Site-uri despre Ethan Hawke
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ethan Hawke
Intreaba despre Ethan Hawke
Adauga un citat spus de Ethan Hawke
Vedete nascute pe 06 Noiembrie
Celebritati nascute in Austin Texas SUA
Actori in zodia Scorpion
 

Ethan Hawke Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ethan Hawke has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Ethan Hawke

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ethan Hawke

 Q:   Intreaba despre Ethan Hawke       
Ethan Hawke Ethan Hawke s-a nascut la data de 6 noiembrue 1970 in Austin, Texas. A fost crescut de mama sa, care s-a recasatorit si astfel s-au mutat in Princeton Junction.

Cariera:

Aici Hawke urmeaza cursurile scolii de actorie Princeton's McCarter Theatre, iar la varsta de 14 ani debuteaza in filmul "Explorers" (1985). A urmat mai apoi cursurile universitatii Carnegie Mellon, unde inca din timpul facultatii a jucat in "Dad", "White Fang" (1991), "Waterland" (1992). Pana in 1994 filmele in care a joacat nu au fost apreciate de public. In acelasi an este vazut impreuna cu Julia Roberts, care pe atunci era casatorita si ajunge astfel titlu pentru ziarele de scandal.

Pe marile ecrane, are parte de un rol important pentru cariera sa in "Reality Bites". In acelasi an, actorul Ethan Hawke publica prima sa carte "The Hottest State", carte despre care se crede a fi fost inspirata din realitate, dupa relatia sa cu cantareata Lisa Loeb.

In 1995 joaca in filmul "Before Sunrise" iar dupa doi ani se intoarce la genul sf cu filmul "Gattaca" (1997). Desi filmul nu a avut succes, Hawke a avut ceva de castigat din acesta, partenera sa, Uma Thurman, cu care se si casatoreste in 1998. In acelasi an joaca alaturi de Gwyneth Paltrow in "Great Expectations", dupa care are aparitii in filme precum "Snow Falling on Cedars" si "Joe the King".

In afara filmelor si-a continuat cariera si in cadrul teatrului, fiind directorul artistic al Malaparte, o companie de teatru din New York. A lucrat si ca regizor pentru videoclipul Lisei Loeb, "Stay" (1994).

Cel mai mare succes al sau il are o data cu adaptarea lui Michael Almereyda pentru "Hamlet". Joaca apoi alaturi de Denzel Washington in "Training Day", de Robert Leunard si sotia sa in "Tape" si mai apoi in "Waking Life" si "Before Sunrise".

In 2001 este regizor pentru filmul "Chelsea Walls" iar un an mai tarziu joaca alaturi de Frank Whaley in "The Jimmy Show". De asemenea apare in serialul "Alias"".

Anul 2004 il regaseste intr-un rol alaturi de Angelina Jolie in "Taking Lives", iar mai apoi urmeaza continuarea filmului cu Julie Delpy in "Before Sunset", film care ii poarta amprentele in cadrul scenografiei.

Ethan Hawke a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din "Training Day", insa nu a castigat nici un premiu.

Actorul are in pregatire pentru perioada urmatoare productiile "Shoedog", "Total Recall" si "Boyhood".

Pe scurt despre Ethan Hawke:

Nume: Hawke
Prenume: Ethan
Data Nasterii: 6 noiembrie 1970
Locul Nasterii: Austin, Texas
Sotie: Uma Thurman (1998-2003)
Nationalitate: Americana
Studii: Scoala de actorie Princeton’s McCarter, Universitatea Carnegie Mellon
Ocupatie: Actor

De ce este Ethan Hawke faimos?

Ethan Hawke s-a facut remarcat cu rolurile din filmele "Reality Bites", "Gattaca", "Joe the King" sau "Hamlet".

De ce ne place de Ethan Hawke?

Ne place de Ethan Hawke deoarece este un actor de forta care devine mai bun odata cu inaintarea in varsta, foarte talentat si foarte versatil. Filmele in care apare sunt filme care de regula nu trebuie ratate. In mod sigur va deveni unul din varfurile de la Hollywood in scurt timp.

Filmografia:
  1. Untitled 12-Year Richard Linklater Project (2013) (in productie) -
  2. Tonight at Noon (2008) (in productie) - Lefty
  3. Daybreakers (2009) - Edward Dalton
  4. Corso: The Last Beat (2009) -
  5. Staten Island - Mafia din Staten Island (2009) - Sully Halverson
  6. New York, I Love You (2009) - Writer (segment "Yvan Attal")
  7. High Line Stories (Serial TV) (2009) -
  8. What Doesn't Kill You (2008) - Paulie McDougan
  9. Do Not Alter (2008) -
  10. Welcome to Gattaca (2008) -
  11. Before the Devil Knows You're Dead (2007) - Hank
  12. The Hottest State (2006) - Vince
  13. Fast Food Nation - Poporul Fast Food (2006) - Pete
  14. Lord of War - Traficantul de Arme (2005) - Jack Valentine
  15. Assault on Precinct 13 - Asalt asupra sectiei 13 (2005) - Roenick
  16. One Last Thing... (2005) - Earl Jameison
  17. Before Sunset (2004) - Jesse
  18. Taking Lives - Identitati furate (2004) - Costa
  19. Training Day - Zi de instructie (2001) - Jake
  20. Tape - Marturisirea (2001) - Vince
  21. Waking Life - Vis si realitate (2001) - Jesse
  22. The Jimmy Show (2001) - Ray
  23. Chelsea Walls (2001) - Sam
  24. Hamlet (2000) - Hamlet
  25. Snow Falling on Cedars - Parfum de Cedru (1999) - Ishmael Chambers
  26. Joe the King (1999) - Len Coles
  27. The Velocity of Gary - Nu ma cheama Gary (1998) - Nat
  28. The Newton Boys (1998) - Jess Newton
  29. Great Expectations - Marile Sperante (1998) - Finnegan 'Finn' Bell

Ethan Hawke News
Ethan Hawke va juca rolul unui violonist in A Late Qvartet (September 13, 2010)


Ethan Hawke Liste
Despre Actori americani
Na?teri în 1970
Na?teri pe 6 noiembrie
Actori de film americani
Actori de scen? americani
Actori americani
Americani în via??
Oameni din Texas
Regizori americani de film
Scriitori americani


 
Ethan Hawke Filme

Identitati furate
Arta si afacerile
Floundering
Poporul Fast Food
Cercul poetilor disparuti
Gattaca
Cine stie castiga!
Before Sunset
Chelsea Walls
Vis si realitate
Marturisirea
The Newton Boys
Inainte de rasarit
Asalt asupra sectiei 13
The Jimmy Show
Ethan Hawke Filmography
 

Ethan Hawke Videoclipuri
Ethan Hawke on Jimmy Kimmel Live PART 1

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor, regizor, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 12 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :