FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 863
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Ernesto 'Che' Guevara Biografie
Ernesto 'Che' Guevara Videoclipuri
Site-uri despre Ernesto 'Che' Guevara
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ernesto 'Che' Guevara
Intreaba despre Ernesto 'Che' Guevara
Adauga un citat spus de Ernesto 'Che' Guevara
Vedete nascute pe 14 Iunie
Vedete decedate pe9 Octombrie
Actori in zodia Gemeni
Celebritati de etnie argentiniana
Celebritati care au 182 cm inaltime
 

Ernesto 'Che' G Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ernesto 'Che' Guevara has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Ernesto 'Che' Guevara

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ernesto 'Che' Guevara

 Q:   Intreaba despre Ernesto 'Che' Guevara       
Ernesto 'Che' Guevara Ernesto Rafael Guevara de la Serna, cunoscut ca Ernesto 'Che' Guevara, s-a născut la 14 iunie 1928, in Rosario, provincia Santa Fe Province, Argentina.

A absolvit medicina la Universitatea din Buenos Aires in 1953 si din timpul studiilor era interesat de doctrina marxistă. A plecat din Argentina după absolvire si a participat la o revoltă comunistă din Guatemala. De atunci are porecla Che. Revolta a fost infrantă si Che Guevara a ajuns in Mexic, unde l-a întâlnit pe Fidel Castro. S-a alăturat acestuia si a participat la mişcarea cubaneză din 1956, care avea ca scop înlăturarea guvernului condus de generalul Fulgencio Batista. Forţele armate au ripostat si Castro, Che Guevara si doar 10 din luptătorii lor de gherilă au supravieţuit. S-au retras in munţi si Castro l-a numit Comandant, cel mai înalt grad din trupele de gherila.

A condus jumătate din armata acestuia si au continuat să atace, in 1958 au reuşit sa-l înlăture pe Batista, peste câteva zile in Havana mărşăluiau trupele lui Castro si se instaura comunismul in Cuba. Castro ii conferea lui Che Steaua Jose Marti, pe care acesta a purtat-o pe bereta neagră.

In 1955 s-a căsătorit cu Hilda Gadea, de care a divorţat in 1959 si cu care a avut un copil. S-a recăsătorit in acelaşi an cu Aleida March si au avut 4 copii.

Recunoscător, după ce a preluat puterea, Castro l-a numit ministru al Agriculturii si consilier personal. A publicat in 1960 lucrarea Guerilla Warfare, in care expunea felul in care vedea el ca ar trebui răspândit comunismul in lume, îndeosebi in tarile din lumea a 3-a. A demisionat din guvern in 1965 si a organizat revolte împotriva colonialiştilor, a adus trupe cubaneze si a propagat ideile comuniste. In 1966 ajungea in Bolivia si organiza o revoluţie a insurgenţilor comunişti bolivieni. Nu a reuşit sa câştige încrederea populaţiei care a tradat planurile lui Che si autorităţile militare l-au urmărit, au decimat trupele revoluţionare. A fost prins intr-o ambuscadă in 1967 si luat prizonier. După 2 zile a fost executat.
A murit la data de 09 octombrie 1967, in La Higuera, Bolivia.


Pe scurt despre Ernesto 'Che' Guevara:

Nume real: Ernesto Rafael Guevara de la Serna
Porecle: El Fuser, CheChe
Ocupatia: politician
Data nasterii: 14 iunie 1928
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Rosario, provincia Santa Fe Province, Argentina
Naţionalitate: argentiniana
Starea civila: casatorit
Sotia: Aleida March
Copii: 5
Inaltime: 1,82 m
Studii: Universitatea din Buenos Aires
Data si locul decesului: 09 octombrie 1967, La Higuera, Bolivia

De ce este faimos Ernesto 'Che' Guevara?

A fost Comandant in armata lui Fidel Castro, ministru al Agriculturii din Cuba, a organizat revolutii comuniste in tarile din lumea a 3-a.

De ce ne place Ernesto 'Che' Guevara?

A fost fotografiat de cubanezul Alberto Korda purtând bereta cu Steaua Jose Marti si fotografia a devenit un simbol al revoluţionarilor cubanezi, a ţinut un jurnal in care a notat întâmplările din timpul revoltelor pe care le-a organizat.

 

Ernesto 'Che' Guevara Videoclipuri
Ernesto Che Guevara

irrelevant
2
broken


Tag-uri: actor, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :