FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 234
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Dolly Rathebe Biografie
Dolly Rathebe Videoclipuri
Dolly Rathebe Filme
Site-uri despre Dolly Rathebe
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Dolly Rathebe
Intreaba despre Dolly Rathebe
Adauga un citat spus de Dolly Rathebe
Vedete nascute pe 02 Aprilie
Vedete decedate pe16 Septembrie
Celebritati nascute in Randfontein Africa de Sud Africa de Sud
Actrite in zodia Berbec
 

Dolly Rathebe Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Dolly Rathebe has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Dolly Rathebe

Tag-uri Populare


actrita   budapest   hungary   producator   scenarist   taur   rac   gemeni   fecioara   regizor   varsator   model   balanta   sagetator   tv   teatru   scorpion   pesti   berbec   actor   leu   capricorn   moscow   cantareata   1978   televiziune   1982   1976   1980   russia   1981   1975   1985   soundtrack   1977   1986  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Dolly Rathebe

 Q:   Intreaba despre Dolly Rathebe       
Dolly Rathebe Cântăreaţa de jazz si actriţa sud-africana Dolly Rathebe s-a născut la 02 aprilie 1928, in Randfontein, Transvaal (acum Gauteng), Africa de Sud.

A copilărit in Sophiatown si in adolescenţă a început să cânte in formaţii de jazz ale cluburilor din oraş. In 1949 era remarcată si a fost distribuită in filmul britanic Jim Comes to Joburg. Fără să fi studiat actoria, Dolly Rathebe s-a dovedit a fi un talent de excepţie si rolul unei cântăreţe dintr-un club de noapte a fost interpretat pe placul populaţiei sud-africane.

A continuat sa cânte in localităţile din zonă, a apărut in revista Drum si a fost arestată împreună cu un fotograf alb al acestei publicaţii sud-africane pentru relaţii interrasiale si încălcarea legii apartheidului, a devenit o figura s imbolică in tara ei.

In 1952 a jucat in filmul sud-african The Pennywhistle Blues, regizat de Donald Swanson. A concertat împreună cu formatiile Manhattan Stars, Harlem Swingsters. In urma masacrului de la Sharpeville a rămas o perioada in Marea Britanie si s-a intors mai târziu. In 1965 incepea sa cante cu formatia de jazz Elite Swingsters, cu succes internaţional. A fost căsătorită de 3 ori si a avut 3 copii.

S-a retras la Mobopane, lângă Pretoria in 1971, după un turneu in Port Elizabeth, Durban si Cape Town, apoi a aparut doar ocazional pe scena, in 1991 a cantat din nou cu Swingsters Elite. A inregistrat albumele Woza (1991), A Call for Peace (1995), Siya Gida/We Dance (1997).

A jucat in 1988 in coproductia Marea Britanie-Africa de Sud despre apartheid numit Mapantsula, in 1993 juca in coproductia Africa de Sud-Marea Britanie-Franta numita Friends, apoi in filmul SUA-Africa de Sud Cry, the Beloved Country (1995), Hijack Stories (2000), Malunde (2001).

Dolly Rathebe s-a dedicat in ultimii ani activităţii umanitare, dezvoltării zonei in care locuia. A construit un adăpost comunitar numit Meriting kwaDolly in Mobopane, a fost membră a Ligii Femeilor Ikageng. S-a străduit sa reînvie tradiţiile culturale din Africa de Sud existente înainte de apartheid.

In anul 2004, guvernul sud-african i-a decernat Medalia de Argint a Ordinului Ikhamanga, pentru contribuţia ei in muzică si spectacole, pentru angajamentul faţă de idealurile de justiţie, libertate şi democraţie.

Dolly Rathebe a murit la 16 septembrie 2004, in Mobopane, lângă Pretoria.

Pe scurt despre Dolly Rathebe:

Nume: Dolly Rathebe
Ocupatia: cantareata de jazz, actrită
Data nasterii: 02 aprilie 1928
Zodia: Berbec
Locul naşterii: Randfontein, Africa de Sud
Naţionalitate: Sud africana
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: caprui
Starea civila: divortata
Copii: 3

De ce este faimoasa Dolly Rathebe?

Reprezinta jazz-ul din Africa de Sud, a cantat impreuna cu formatia Swingsters Elite, i s-a decernat Medalia de Argint a Ordinului Ikhamanga, pentru contributia in muzica si spectacole, pentru angajamentul faţă de idealurile de justiţie, libertate şi democraţie din Africa de Sud.

De ce ne place Dolly Rathebe?

A jucat in filme care trateaza subiectul apartheidului din Africa de Sud.

 
Dolly Rathebe Filme

No photo available
Amandla! A Revolution in Four Part Harmony
Dolly Rathebe Filmography
 

Dolly Rathebe Videoclipuri
Sharon Katz with Miriam Makeba, Dolly Rathebe & Abigail K

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actrita, jazz

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actrite  - ( Actrite - Archiva)

Data Adaugarii: 17 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :