FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,065
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Cristi Puiu Biografie
Cristi Puiu Videoclipuri
Cristi Puiu Poze
Cristi Puiu Stiri
Site-uri despre Cristi Puiu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Cristi Puiu
Intreaba despre Cristi Puiu
Cristi Puiu Citate
Vedete nascute pe 03 Aprilie
Celebritati nascute in Bucharest Romania
Actori in zodia Berbec
 

Cristi Puiu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Cristi Puiu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Cristi Puiu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Cristi Puiu

 Q:   Intreaba despre Cristi Puiu       
Cristi Puiu Regizorul si scenaristul român Cristi Puiu s-a născut in Bucureşti, la 3 aprilie 1967.

Citea cu pasiune in copilărie si adolescenţă, asculta muzică. La 10 ani a început sa ia lecţii de pictură, a ratat admiterea la Liceul Tonitza din capitală si a urmat cursurile unui liceu de chimie. A repetat clasa a 12-a si apoi a fost exmatriculat, a absolvit in 1988. A urmat armata si s-a reapucat de pictură, in 1990 era in Piaţa Universităţii si manifesta împotriva minerilor. A fost o perioada pompier la Muzeul Colecţiilor de Artă din Bucureşti, s-a înscris in Partidul Naţional Ţărănesc.

Împreună cu alţi 6 tineri, a expus câteva picturi la Lausanne, Elveţia, in cadrul unui schimb cultural. La întoarcerea in tara a ratat examenul de admitere la Institutul de Art ă din Bucureşti. S-a reorientat spre o altă pasiune artistică, bijuteriile, dar in 1992 era admis la École supérieure d’art visuel din Geneva, secţia pictură. După un an renunţa la pictură si se înscria la secţia de film, pe care a absolvit-o in 1996. In 1995 realizase filmul Avant le Petit Déjeuner, după piesa de teatru a lui Eugene O’Neill, Before breakfast, a fost căsătorit in Elveţia, timp de 2 ani, cu o femeie mult mai in vârsta decât el.

Primul film regizat de Cristi Puiu in România a fost Marfa si banii (2001), al cărui scenariu l-a scris împreună cu Răzvan Rădulescu si care a primit mai multe premii la festivaluri internaţionale, a concurat în secţiunea Quinzaines des Realisateurs la Festivalul de Film de la Cannes. A urmat Un cartuş de Kent si un pachet de cafea (2004), pentru care a obţinut Ursul de Aur pentru Cel mai bun scurt metraj la Festivalul de la Berlin, marele premiul al Festivalului de Film de la Zagreb, premiul pentru scurt metraj la Festivalul de la Buenos Aires.

Moartea Domnului Lazarescu (2005), primea premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, 47 de premii la alte festivaluri internaţionale de film.
Împreună cu Razvan Radulescu a scris scenariile si pentru Un cartus de Kent si un pachet de cafea, pentru filmele Niki si Flo, regizat de Lucian Pintilie si Offset, regizat de Didi Danquaret.

In 2009 a fost producător al filmului Francesa, in 2010 a jucat in rolul lui Viorel din filmul regizat si scris de el, Aurora. Cristi Puiu este căsătorit si are 3 fiice.

Pe scurt despre Cristi Puiu:

Nume: Cristi Puiu
Ocupatia: regizor, scenarist, producator
Data nasterii: 08 iunie 1971
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Bucureşti, România
Părinţi: Iuliana si Emil Puiu
Fraţi: Florentina si Iulian
Naţionalitate: romana
Starea civila: căsătorit
Sotia: Anca Puiu- producator
Copii: 3- Smaranda, Ileana, Zoe
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: verzi

De ce este faimos Cristi Puiu?

A obţinut numeroase premii internaţionale, este unul dintre regizorii care au deschis o epocă nouă in cinematografia românească.

De ce ne place Cristi Puiu?

A regizat renumitul film Moartea Domnului Lăzărescu, a jucat in filmul regizat si scris de el, Aurora.
Cristi Puiu News
Cristi Puiu va fi decorat de ambasadorul Frantei la Bucuresti (March 23, 2011)


Cristi Puiu Liste
Na?teri în 1967
Scenari?ti români
Regizori români


 

Cristi Puiu Videoclipuri
Cigarettes and Coffee

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor, regizor, producator, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 17 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :