FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 450
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Clive Owen Biografie
Clive Owen Videoclipuri
Site-uri despre Clive Owen
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Clive Owen
Intreaba despre Clive Owen
Adauga un citat spus de Clive Owen
Vedete nascute pe 03 Octombrie
Celebritati nascute in Keresley Coventry Warwickshire
Actori in zodia Balanta
Celebritati de etnie American
 

Clive Owen Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Clive Owen has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Clive Owen

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Clive Owen

 Q:   Intreaba despre Clive Owen       
Clive Owen Clive Owen a fost un student bun, până când el a descoperit actoria. Născut la data de 03 octombrie 1964, în Coventry, Anglia, copilul lua numai note bune pana cand a jucat rolul lui Artful Dodger într-o producţie de Oliver! La varsta de 13 ani. Obsedat de actorie, el s-a mai putu gandi la nimic altceva.

Cariera:

Nu a contat că atunci când si-a anunţat intenţia de a fi un actor, profesorul său i-a instruit pe colegii de clasă să râdă de el. El a ramas pe acelasi drum ca un tren, chiar şi după esecuri repetate la cele mai multe dintre examenele sale. Pe cand era gata sa renunte la scoala, unul dintre profesorii lui l-a convins să încerce scoala de actorie. Fiind împotriva oricarei alte experiente cu scoala, el a renunţat la asta, şi s-a alaturat unui grup de teatru.

Coventry trecea printr-o perioada economica gravă, şi Clive si-a petrecut urmatorii doi ani curatind piscine. În 1984, el s-a intors disperat la şcoală, de data aceasta data la prestigioasa Academie Regală de Artă Dramatică. A absolvit trei ani mai târziu, impreuna cu Ralph Fiennes şi Jane Horrocks.

După şcoală, Clive Owen is ocuap timpul jucand in câteva roluri în Watford şi Sheffield. El a jucat rolul lui Romeo in clasicul lui Shakespeare, si s-a indragostit de frumoasa Julieta, Sarah-Jane Fenton, care avea sa devina soţia lui în 1995 (şi cu care are două fiice - Hannah şi Eva).

În 1988, Clive a intrat in lumea filmulului cu Vroom, un film despre doi tipi care repara un autoturism classic american şi il scot inb strada.

Ceea ce l-a ajutat sa-si faca o cariera in actorie a fost seria Chancer in anul 1990, unde a jucat rolul inteligentului si suavului artist Stephen Crane. Tabloide britanice au sărit pe Owen, care ura atenţie care i se acorda.

În schimb, revistele au inceput sa-l barfeasca pentru ca nu le oferea stiri destul de suculente. Mai mult de atat, lui Owen ii era frică sa nu i se faca o imagine de baiat rau.

Dupa Chancer, Owen a jucat in Close My Eyes (1991), în care a avut o aventură incestuoasă cu sora lui. Audienţele nu puteau sa creada că Stephen Crane ar face un astfel de lucru.

Pe urma, Owen a luat o pauza de doi ani de la lumea filmului pe a-i permite reputatiei sale sa se estompeze, si a lucrat pe scena. El a revenitpe urma cu aparitii in filme precum, The Magician (1993), Doomsday Gun (1994), The Return of the Native (1994), şi The Turnaround (1994).

Filmul din urma s-a dovedit a fi un pilot pentru seria de scurtă durată Sharman, unde el a jucat rolul unui politist bun, dar care se confrunta cu probleme grave. Mai apoi, Owen s-a oprit la Hollywood si joaca alaturi de Halle Berry in thrillerul The Rich Man's Wife (1996).

Owen si-a împrumutat vocea pentru jocul video Privateer 2, unde a dat viata unui barbat care s-a trezit pe o planetă stranie, fără nici o amintire despre cine era. Un rol care avea sa-i zguduie definitiv imaginea lui Owen ca un barbat dur este acela ca Max în Bent (1997), un film despre un deţinut homosexual în Dachau, care neaga faptul ca este homosexual până când el se îndrăgosteşte de un alt prizonier homosexual.

Pe urma a fost filmul Croupier, şi odata cu acesta si statutul sau de actor international. Owen a revenit la TV pentru o serie de filme detectiv care se numeau Second Sight, si mai apoi a lucrat în cateva reclame pentru BMW numite The Hire. El a fost parte a unui proiect care a fost premiat – filmul lui Robert Altman Gosford Park (2001), - în timp ce în The Bourne Identity (2002) el a fost cunoscut ca The Proffesor, un agent foarte bine instruit trimis sa-l omoare pe Matt Damon.

Owen a fost în măsură să-si producă filmele sale proprii, şi a făcut acest lucru cu ajutorul regizorulului Mike Hodges creand I'll Sleep When I'm Dead (2003). Pe urma s-a indragostit de caracterul jucat de Angelina Jolie în Beyond Borders (2003), si a jucat rolul principal in filmul care a facut ravagii la box-office King Arthur (2004).

Clive Owen si-a asumat rolul lui Larry în Closer (2004), care i-a adus un Glob de Aur pentru Cel mai bun actor in rol secundar, precum şi o nominalizare la Oscar la aceeasi categorie. El a jucat rolul, scriitorului Dan în producţia de scena londoneza cu acelaşi nume.

Cu faima şi notorietatea care il urmareau, Owen a jucat în filmul anului din 2005, adaptare pe ecran a romanului lui Frank Miller, Sin City. Clive joacă rolul fotografului Dwight, unul dintre putinii baieti buni dintr-un oraş corupt.

Clive Owen a inceput sa fie din ce in ce mai cautat si aparand in filme precum Derailed în 2005, urmat de Inside Man (2006) şi Children of Men (2007). Şi, deşi Clive Owen a dezamagit putin cu rolurile din filmele Shoot 'Em Up (2007) şi Elizabeth: The Golden Age (2007), starul a avut un an mult mai bun în 2009 multumita thriller-ului politic The International, in care a jucat alaturi de Naomi Watts dar si a filmului Duplicity cu Julia Roberts. Intr-o nota de incheiere, se pare ca Owen nu are nevoie sa joace rolul lui James Bond; Clive a refuzat de mai multe ori prunerea de a juca ravnitul rol el optând în schimb să-şi diversifice portofoliul.

Pe scurt despre Clive Owen:

Data nasterii: 10/03/1962
Zodia: Balanta

Filmografia:
  1. Hemingway & Gellhorn (2011) (in productie) - Ernest Hemingway
  2. Intruders (2011) (in productie) -
  3. The Killer Elite (2011) (in productie) - Spike
  4. Trust (2010) (in productie) - Will Cameron
  5. Duplicity - Duplicitate (2009) - Ray Koval
  6. The International - The International: Puterea banului (2009) - Louis Salinger
  7. Elizabeth: The Golden Age - Elizabeth: Epoca de aur (2007) - Sir Walter Raleigh
  8. Shoot 'Em Up - Lichidati-i! (2007) - Smith
  9. Children of Men - Copiii tatalui (2006) - Theo Faron
  10. Inside Man - Omul din interior (2006) - Dalton Russell
  11. The Pink Panther - Pantera Roz (2006) - Nigel Boswell
  12. Derailed - Fara control (2005) - Charles Schine
  13. Sin City (2005) - Dwight
  14. Closer - Closer - Ispita (2004) - Larry
  15. King Arthur - Regele Arthur (2004) - Arthur
  16. Starz Special: On the Set of 'King Arthur' (2004) - Arthur
  17. Beyond Borders - La granita (2003) - Nick Callahan
  18. I'll Sleep When I'm Dead - Legamantul (2003) - Will Graham
  19. Beat the Devil (2002) - Driver
  20. Ticker - Ultima secunda (2002) - The Driver
  21. Hostage (2002) - The Driver
  22. The Bourne Identity - Identitatea lui Bourne (2002) - The Professor
  23. Gosford Park (2001) - Robert Parks
  24. Chosen (2001) - The Driver
  25. Powder Keg (2001) - The Driver
  26. Star (2001) - Driver
  27. The Follow (2001) - The Driver
  28. Ambush (2001) - The Driver
  29. Second Sight: Hide and Seek (2000) - DCI Ross Tanner


 

Clive Owen Videoclipuri
Extras Clive Owen

irrelevant
1
broken


Tag-uri: actor, producator

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 29 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :