FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 378
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Cliff Robertson Biografie
Cliff Robertson Videoclipuri
Cliff Robertson Filme
Site-uri despre Cliff Robertson
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Cliff Robertson
Intreaba despre Cliff Robertson
Adauga un citat spus de Cliff Robertson
Vedete nascute pe 09 Septembrie
Celebritati nascute in La Jolla California SUA
Actori in zodia Fecioara
 

Cliff Robertson Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Cliff Robertson has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Cliff Robertson

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   scorpion   sagetator   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1973   1972   1976  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Cliff Robertson

 Q:   Intreaba despre Cliff Robertson       
Cliff Robertson Cliff Robertson s-a nascut pe data de 9 septembrie 1925 in Los Angeles, intr-o familie de fermieri prosperi. Cand a avut loc atacul japonez de la Pearl Harbor, Cliff avea 18 ani. Si-a facut serviciul militar pe o nava comerciala in Oceanul Pacific si la un moment dat a fost raportat mort familiei sale.

Biografie si Cariera:

Dupa razboi a urmat cursurile Antioch College din Ohio si a lucrat ca si crainic la un post de radio. Debutul pe marile ecrane si-l face cu filmul "Picnic" (1955), dupa care urmeaza "Autumn Leaves" (1956), "The Naked and the Dead" (1958), "Gidget" (1959) si "The Big Show" (1961).

Cliff Robertson a fost ales personal de presedintele John F. Kennedy pentru a interpreta personajul presedintelui (Locotenent Kennedy) in cel de-al doilea razboi mondial in fi lmul "PT 109", realizat in anul 1963. Rolul ce-l implineste ca actor este in filmul "Charly" (1968), o adaptare a nuvelei "Flori pentru Algernon" de Daniel Keyes, rol pentru care a primit premiul Oscar in 1968 la categoria cel mai bun actor.

In 1965 Cliff castiga premiul Emmy pentru episodul "The Game" din serialul "Bob Hope Presents the Chrysler Theatre" si deasemenea primeste un premiu pentru "Advertising Age Award" (cea mai buna productie publicitara). In anul 1972, a jucat, regizat si coprodus drama "J.W. Coop".

Datorita pozitiei sale fata de coruptia de la Hollywood, studiourile de film il trec pe "lista neagra" si ii inchid portile in anul 1977. Actorul revine in film abia in anul 1983 in "Brainstorm".

In lunga sa cariera, Cliff Robertsona scris scenarii, a regizat si a aparut in numeroase piese de teatru si in peste 70 de filme, fara a deveni insa o mare stea.

Pe scurt despre Cliff Robertson:

Nume: Robertson
Prenume: Cliff
Data Nasterii: 9 septembrie 1925
Locul Nasterii: Los Angeles, California, SUA
Parinti: Audrey si Clifford Parker Robertson II
Sotie: Dina Merrill (1966-1986)
Copii: Stephanie si Heather
Nationalitate: American
Studii: Antioch College din Ohio
Ocupatie: Actor, scenarist

De ce este Cliff Robertson faimos?

Cliff Robertson a devenit faimos datorita rolurilor sale din filmele "Charly", "PT 109" si "Brainstorm".

De ce ne place de Cliff Robertson?

Ne place de Cliff Robertson, deoarece este un actor serios si talentat, a interpretat cu destul succes in general rolurile principale si s-a implicat in mai multe actiuni cu scop caritabil.

Filmografie:

  1. Spider-Man 3 - Omul-Paianjen 3 (2007) - Uncle Ben Parker
  2. From Two Men and a War (2005) - Ernie Pyle (voce)
  3. Riding the Bullet (2004) - Farmer
  4. Spider-Man 2 - Omul-Paianjen 2 (2004) - Ben Parker
  5. Spider-Man - Omul-Paianjen (2002) - Ben Parker
  6. 13th Child (2002) - Mr. Shroud
  7. Mach 2 - Complotul (2001) - Vice President Pike
  8. Falcon Down (2000) - Buzz Thomas
  9. Family Tree - Merita sa lupti (1999) - Larry
  10. Lusitania: Murder on the Atlantic (1998) - Narrator
  11. Assignment Berlin (1998) - Cliff Garret
  12. Melting Pot (1998) - Jack Durman
  13. Joan Crawford: Always the Star (1996) -
  14. With God On Our Side: The Rise of the Religious Right in America (1996) - Narrator
  15. Escape from L.A. - Evadare din Los Angeles (1996) - President
  16. Dazzle (1995) - Mike Kilkullen
  17. P.T. Barnum: America's Greatest Showman (1995) - Narrator
  18. Pakten (1995) - Ted Roth
  19. The American Revolution (1994) - George Washington (voce)
  20. Renaissance Man - Profu' de engleza (1994) - Colonel James
  21. Galapagos: My Fragile World (1993) - Narrator
  22. Wind - Vantul (1992) - Morgan Weld
  23. Wild Hearts Can't Be Broken - Un suflet salbatic nu poate fi infrant (1991) - Doctor Carver
  24. Dead Reckoning (1990) - Daniel Barnard
  25. Ford: The Man and the Machine - Ford: Omul si masina lui (1987) - Henry Ford
  26. Malone (1987) - Charles Delaney
  27. Dreams of Gold: The Mel Fisher Story (1986) - Mel Fisher
  28. The Key to Rebecca (1985) - Maj. William Vandam
  29. Shaker Run - Cursa infernala (1985) - Judd Pierson
  30. Star 80 (1983) - Hugh Hefner


Cliff Robertson Liste
Despre Actori americani
Na?teri în 1925
Decese în 2011
Actori americani


 
Cliff Robertson Filme

Batalia de la Midway
Malone
Colegi de camera
Omul-Paianjen 3
No photo available
With God On Our Side: The Rise of the Religious Right in America
Omul-Paianjen 2
Omul-Paianjen
No photo available
The Girl Most Likely
No photo available
Falcon Down
No photo available
O idee geniala
No photo available
Prea tarziu pentru eroi
No photo available
Evadare din Los Angeles
No photo available
Profu' de engleza
No photo available
Vantul
No photo available
Ace Eli and Rodger of the Skies
Cliff Robertson Filmography
 

Cliff Robertson Videoclipuri
Cliff Robertson - Archive Interview Part 1 of 5

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor, producator, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 05 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :