FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 806
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Clark Gable Biografie
Clark Gable Videoclipuri
Clark Gable Filme
Site-uri despre Clark Gable
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Clark Gable
Intreaba despre Clark Gable
Adauga un citat spus de Clark Gable
Vedete nascute pe 01 Februarie
Vedete decedate pe16 Noiembrie
Celebritati nascute in Cadiz Ohio SUA
Actori in zodia Varsator
Celebritati de etnie americana
Vedete cu ochii caprui
 

Clark Gable Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Clark Gable has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Clark Gable

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Clark Gable

 Q:   Intreaba despre Clark Gable       
Clark Gable Actorul american Clark Gable s-a nascut la 01 februarie 1901, in Cadiz, Ohio. Mama sa a murit când avea doar câteva luni.

A renunţat la studii la 16 ani si in 1921 se alătura unei trupe de teatru ambulant. S-a casatorit in 1924 cu actrita Josephine Dillon, care l-a instruit si in acelaşi an debuta la Hollywood, in filmul White Man (1924). A jucat pe sena de la Broadway in spectacolul Machinal (1928).

In timpul unui turneu susţinut in Texas a întâlnit-o pe miliardara Ria Langham. A divortat de Josephine Dillon si in 1930 se casatorea cu aceasta. A incheiat un contract cu casa de productie Metro Goldwyn Mayer si a fost distribuit in The Secret Six (1931), in 1934 obţinea premiul Oscar ca Cel mai bun actor pentru rolul lui Peter Warne din filmul It Happened One Night, regia Fr ank Capra, a fost nominalizat la Oscar in 1935 pentru Mutiny on the Bounty.

Fermecător, actorul a cucerit multe dintre actriţele vremii. A avut relaţii cu Joan Crawford, Jean Harlow, din relatia cu Loretta Young a avut o fiica, Judy Lewis. In 1939 a fost distribuit in rolul carierei sale, Rhett Butler din filmul Pe aripile vântului, pentru care a fost din nou nominalizat la Oscar. A divortat de Ria Langham si in 1939 s-a casatorit cu frumoasa actriţa Carole Lombard, decedata in 1924, intr-un accident aviatic. In 1942, Clark Gable s-a inrolat in aviaţia americana si a participat la al doilea război mondial. A fost decorat de doua ori, cu Air Medal si Flying Cross, pentru misiunile aviatice din Europa.

Dupa război a jucat in Adventure (1945), The Hucksters (1947), Mogambo (1953). Metro Goldwyn Mayer nu i-a prelungit contractul. În 1949 s-a căsătorit din nou, cu Lady Sylvia Ashley si a divortat in 1952.

In 1955 a întâlnit-o pe Kay Spreckels si s-au casatorit in acelaşi an. Viata lui a început sa revină la calm, a jucat in The Tall Men (1955), King and Four Queens (1956). Ultimul film in care a jucat este The Misfits (1960).

A murit la 16 noiembrie 1960, in Los Angeles, la câteva luni s-a născut fiul său, John Clark Gable.

Filmografie:

White Man ( 1924 )
La zarina ( Forbidden Paradise ) (1924)
The Pacemakers ( 1925 )
The Merry Kiddo (1925)
What Price Gloria? (1925)
The Merry Widow (1925)
The Plastic Age (1925)
North Star (1925)
The Johnstown Flood ( 1926 )
One Minute to Play (1926)
The Painted Desert ( 1931 )
The Easiest Way (1931)
King Creole (Dance, Fools, Dance) (1931)
The Finger Points (1931)
The Secret Six (1931)
Laughing Sinners (1931)
A Free Soul (1931)
Angel White (1931)
Sporting Blood (1931)
Susan Lenox (Her Fall and Rise ) (1931)
Possessed (1931)
Hell Divers (1931)
Polly of the Circus ( 1932 )
Red Dust (1932)
No Man of Her Own (1932)
Strange Interlude (1932)
The White Sister ( 1933 )
Hold Your Man (1933)
Night Flight (1933)
Dancing Lady (1933)
It Happened One Night ( 1934 )
Men in White (1934)
Manhattan Melodrama (1934)
Chained (1934)
Forsaking All Others (1934)
After Office Hours ( 1935 )
China Seas (1935)
The Call of the Wild (1935)
Mutiny on the Bounty (1935)
Wife vs. Secretary ( 1936 )
San Francisco (1936)
Cain and Mabel (1936)
Love on the Run (1936)
Parnell ( 1937)
Saratoga (1937)
Test Pilot ( 1938 )
Too Hot to Handle (1938)
Idiot's Delight ( 1939)
Gone with the Wind (1939)
Strange Cargo ( 1940)
Boom Town (1940)
Comrade X (1940)
They Met in Bombay ( 1941)
Honky Tonk (1941)
Somewhere I'll Find You ( 1942)
Adventure ( 1945)
The Hucksters ( 1947)
Homecoming ( 1948)
Command Decision (1948)
Any Number Can Play ( 1949)
Key to the City ( 1950)
Indianapolis ( To Please a Lady ) (1950)
Across the Wide Missouri ( 1951)
Lone Star ( 1952)
Never Let Me Go ( 1953)
Mogambo (1953)
Betrayed ( 1954)
Soldier of Fortune ( 1955)
The Tall Men (1955)
King and Four Queens ( 1956)
Band of Angels ( 1957)
Run Silent Run Deep ( 1958)
Teacher's Pet (1958)
But Not for Me ( 1959)
It Started in Naples ( 1960)
The Misfits ( 1960)

Pe scurt despre Clark Gable:

Nume complet: William Clark Gable
Nume de scena: Clark Gable
Porecla: King of Hollywood
Ocupatia: actor
Data nasterii: 01 februarie 1901
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Cadiz, Ohio, S.U.A.
Parinti: William Henry si Adeline Gable
Naţionalitate: americana
Starea civila: căsătorit
Sotia: Kay Williams
Copii: 2- Judy Lewis, John Clark Gable
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: căprui
Inaltime: 1,85 m
Data si locul decesului: 16 noiembrie 1960, Los Angeles, California

De ce este faimos Clark Gable?

A fost considerat unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood din anii 1930-1930, a rămas in istoria cinematografiei ca interpret al personajului Rhett Butler din filmul Pe aripile vântului (1939).

De ce ne place Clark Gable?

S-a înrolat in aviaţia americana si a participat la al doilea război mondial.

Clark Gable Liste
Na?teri în 1901
Decese în 1960
Actori americani
Hollywood Walk of Fame
Francmasoni americani


 
Clark Gable Filme

Frumoasa din Saigon
No photo available
Revolta de pe Bounty
No photo available
Band of Angels
No photo available
Too Hot to Handle
No photo available
Dezvaluirea
No photo available
Inadaptatii
No photo available
North Star
No photo available
A inceput la Napoli
No photo available
Hell Divers
No photo available
Du Barry, Woman of Passion
No photo available
Wife vs. Secretary
No photo available
S-a intamplat intr-o noapte
No photo available
Run Silent Run Deep
No photo available
Pe aripile vantului
No photo available
Nu si pentru mine
Clark Gable Filmography
 

Clark Gable Videoclipuri
The Postal Service - Clark Gable

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :