FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 508
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Cillian Murphy Biografie
Cillian Murphy Videoclipuri
Site-uri despre Cillian Murphy
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Cillian Murphy
Intreaba despre Cillian Murphy
Adauga un citat spus de Cillian Murphy
Vedete nascute pe 25 Mai
Celebritati nascute in Douglas Cork Irlanda
Actori in zodia Gemeni
Celebritati de etnie American
 

Cillian Murphy Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Cillian Murphy has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Cillian Murphy

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Cillian Murphy

 Q:   Intreaba despre Cillian Murphy       
Cillian Murphy Cillian Murphy s-a nascut pe data de 25 mai 1976, în Douglas, Irlanda. Cel mai mare dintre cei patru frati si surori- Cillian a crescut într-o gospodărie care a pus accent pe realizările artistice peste preocupările şcolare şi asa s-a descoperit partea lui de creaţie de la o vârstă foarte fragedă. De cand avea 10 ani, Cillian si-a anunţat intenţiile de a deveni un star cand a inceput sa invete cum sa cante la chitara si mai tarziu s-a alăturat la mai multe bande locale.

Cariera:

Gustul său pentru actorie a venit la 16 ani, când a semnat pentru cursuri de drama, care erau predate de catre directorul unei companii de teatru. Pasiunea pentru actorie a fost pusa pe pauza, cand trupa sa, The Sons of Mr. Greengenes a castigat popular itate printre fanii muzicii locale. Şi în 1996, Cillian şi colegii săi muzicieni au primit un contract de înregistrare de la Acid Jazz Records (l-au refuzat). În acelaşi an, Cillian inceput sa ia cursuri de drept la un colegiu local – dar din lipsa entuziasmului pentru studiile sale, el a renuntat dupa primul an.

În timp ce era încă în facultate, Cillian a primit un rol in productia scolii numita Observe the Sons of Ulster Marching Towards the Somme şi nu dupa mult timp acesta isi cauta mai multe roluri de profil inalt pe scena. Cillian a încercat pentru rolul central în productia Corcadorca Theatre Company numita Disco Pigs. Piesa a devenit un hit instantaneu în Irlanda sa natala şi Cillian se pomeni cu turnee de producţie în întreaga Europă şi America de Nord.

Munca mistuitoare a lui Cillian în producţie l-au adus în atenţia producătorilor de film şi directori, iar actorul a fost în curând un om de baza pe scena de audiţii din Irlanda. După ce a primit un rol intr-un film scurt in 1997, Cillian si-a facut debutul cinematografic in 1998, in The tale of Sweety Barrett. Filmul, care a avut premiera la Toronto Film Festival, nu a avut premiera si in America de Nord, şi Cillian si-a petrecut următorii câţiva ani aparand in mai multe filme obscure, inclusiv Eviction din 1999 şi On the Edge.

Marea lovitura a venit în 2002, după ce a primit rolul principal în filmul lui Danny Boyle extrem de anticipat, 28 days later. Filmul, in care mai apare Naomie Harris, Brendan Gleeson şi Christopher Eccleston, a reuşit să profite de reaparitia genului zombie si în cele din urmă a continuat sa aiba incasari de peste 100 milioane dolari la box office la nivel mondial.

Prezenţa brusca si omniprezenta a lui Cillian a atras atentia regizorului Christopher Nolan, care a vrut sa readuca pe ecran seria Batman. Cillian, împreună cu alţi actori, cum ar fi Billy Crudup, Joshua Jackson si Jake Gyllenhaal, au dat audiţie pentru rolul central din Batman / Bruce Wayne, şi, deşi au pierdut in fata lui Christian Bale, Cillian a fost invitat să păşească în rolul lui Scarecrow ( un rol despre care se zvonea ca va aparea si in continuare fimului Batman, The Dark Knight).

După ce a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru activitatea sa din filmul Breakfast on Pluto, Cillian s-a reunit cu directorul Danny Boyle pentru poveste science-fiction Sunshine (in care mai apar si Chris Evans, Byrne Rose si Michelle Yeoh).

Pe scurt despre Cillian Murphy:

Data nasterii: 05/25/1976
Locatia: Douglas, Cork, Irlanda
Zodia: Gemeni

Filmografia:
  1. Hippie Hippie Shake (2010) (in productie) - Richard Neville
  2. Peacock (2010) - John Skillpa
  3. Perrier's Bounty (2009) - Michael McCrea
  4. The Edge of Love - Triunghiul Dragostei (2008) - William Killick
  5. The Dark Knight - Cavalerul negru (2008) - Scarecrow
  6. Waveriders (2008) - Narrator (voce)
  7. Sunshine (2007) - Capa
  8. Watching the Detectives - Detectivi de cartier (2007) - Neil
  9. The Wind That Shakes the Barley - Mangaierea vantului (2006) - Damien
  10. The Silent City (2006) -
  11. Batman Begins - Batman - Inceputuri (2005) - Dr. Jonathan Crane
  12. Red Eye - Zbor de noapte (2005) - Jackson Rippner
  13. Breakfast on Pluto - Mic dejun pe Pluto (2005) - Patrick 'Kitten' Braden
  14. Cold Mountain (2003) - Bardolph
  15. Girl with a Pearl Earring - Fata cu cercel de perla (2003) - Pieter
  16. Intermission - Antract (2003) - John
  17. Zonad (2003) - Guy Hendrickson
  18. 28 Days Later... (2002) - Jim
  19. Disco Pigs (2001) - Pig/Darin
  20. On the Edge - Pe marginea prapastiei (2001) - Jonathan Breech
  21. Watchmen (2001) - Phil
  22. How Harry Became a Tree (2001) - Gus
  23. The Way We Live Now (2001) - Paul Montague
  24. Filleann an Feall (2000) - Ger
  25. A Man of Few Words (2000) - Best Man
  26. Eviction (1999) - Brendan McBride
  27. The Trench - Transeea (1999) - Rag Rookwood
  28. Sunburn (1999) - Davin McDerby
  29. At Death's Door (1999) - Young Reaper


Cillian Murphy Liste
Despre Biografii Irlandezi
Na?teri în 1976
Na?teri pe 25 mai
Actori irlandezi
Irlandezi în via??


 

Cillian Murphy Videoclipuri
Best Cillian Murphy Scenes part 1

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 29 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :