FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,609
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Carlo Ponti Biografie
Carlo Ponti Videoclipuri
Carlo Ponti Filme
Carlo Ponti Relatii
Site-uri despre Carlo Ponti
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Carlo Ponti
Intreaba despre Carlo Ponti
Adauga un citat spus de Carlo Ponti
Vedete nascute pe 11 Decembrie
Vedete decedate pe10 Ianuarie
Celebritati nascute in Magenta Lombardy Italia
Producatori in zodia Sagetator
Celebritati de religie Catolica
Celebritati de etnie Italiana
 

Carlo Ponti Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Carlo Ponti has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Carlo Ponti

Tag-uri Populare


producator   scenarist   director   miscellaneous crew   budapest   actor   production manager   moscow   varsator   taur   scorpion   berbec   sagetator   russia   balanta   rac   fecioara   leu   sofia   hungary   capricorn   second unit director or assistant director   regizor   gemeni   editor   actress   1976   pesti   cinematographer   romania   bucharest   1902   1885   1958   1949   1954  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Carlo Ponti

 Q:   Intreaba despre Carlo Ponti       
Carlo Ponti Producătorul de film italian Carlo Ponti s-a născut la 11 decembrie 1912, in Magenta, Lombardia. Era fiul unui avocat.

Cariera:

In 1935 a absolvit dreptul la Universitatea din Milano si a lucrat in cabinetul de avocatura al tatălui sau câţiva ani. A întâlnit acolo clienti din industria filmului si s-a specializat in negocierea contractelor, in 1941 se hotara sa devina producător de filme pentru cinematografie. Primul film produs de el a fost Piccolo Mondo Antico, regizat de Mario Soldati, cu actrita Alida Valli. Tema anti-fascista aleasa i-a adus lui Ponti o scurtă perioadă petrecuta în închisoare. Doi ani mai târziu a supravegheat debutul regizoral al prietenului si colegului său Lattuada Milanese, regizor secund al lui Mario Soldati, in filmul Giacomo l'ideali sta. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial a lucrat cu casa de productie Lux, la unele dintre cele mai vechi filme neo-realiste: Vivere in pace si Gioventù perduta in 1947, Senza pietà si Il mulino del Po, in 1948.

S-a casatorit in 1946 cu actrita Giuliana Fiastri si a avut cu ea un fiu si o fiica. Au divorţat in 1957.

In 1950, impreuna cu De Laurentiis, fost coleg la Lux, a fondat casa de productie Ponti-De Laurentiis. Ponti facea parte din juriul unui concurs de frumusete cand a remarcat-o pe concurenta Sofia Lazzaro, devenita Sofia Loren. S-au casatorit in 1957 prin procura in Mexic, desi divortul de Giuliana Fiastri era considerat ilegal in Italia la acea vreme. Casatoria cu Sofia Loren a fost anulata in 1962 si a fost acuzat de bigamie. Ponti a divortat legal in Franţa, in 1965, devenind cetatean francez si in 1966 se casatorea legal cu Sofia Loren. Actrita câştiga in 1962 Oscarul cu rolul din filmul La Ciociara, produs de Ponti, in 1965 producatorul Ponti era nominalizat la Oscar pentru celebrul film Doctor Jivago, in regia lui David Lean. Au avut împreuna 2 copii.

A mai fost producător al filmelor Break Up (1965), Operation Crossbow (1965), Ghosts - Italian Style (1968), Diamonds for Breakfast (1968), Zabriskie Point (1970), The Priest's Wife (1971), Dirty Weekend (1973), The Voyage (1974), The Cassandra Crossing (1976), A Special Day (1977), etc.

In 1990 s-a retras din producţia de film, lăsând administrarea afacerii sale lui Alex Ponti, fiul său din prima căsătorie.

Carlo Ponti a murit la 10 ianuarie 2007, in vârsta de 95 de ani.

Pe scurt despre Carlo Ponti:

Nume complet: Carlo Fortunaro Pietro Ponti
Ocupatia: producator de film
Data nasterii: 11 decembrie 1912
Parinti: Leune Ponti si Maria Zardone
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Magenta, Lombardia, Italia
Nationalitate: Italiana
Starea civila: căsătorit
Sotia: Sophia Loren
Copii: 4- Guendalina, Alex , Carlo Jr., Edoardo
Data si locul decesului: 10 ianuarie 2007, Geneva, Elveţia

De ce este faimos Carlo Ponti?

A fost unul dintre cei mai mari producatori de film din Italia, are peste 260 de productii, s-a remarcat cu celebrul Doctor Jivago, a facut 140 de filme pentru actriţa Sofia Loren.

De ce ne place Carlo Ponti?

Povestea de dragoste dintre Ponti si Sofia Loren, mai tânăra cu 22 de ani, a fost una dintre cele mai mediatizate din lumea showbizului, au fost căsătoriţi timp de 50 de ani.

Carlo Ponti Liste
Despre Biografii Italieni
Produc?tori de film italieni
Na?teri în 1912
Decese în 2007


 
Carlo Ponti Filme

No photo available
Girasoli, I
Carlo Ponti Filmography
 

Carlo Ponti Videoclipuri
Carlo Ponti Interview

irrelevant
1
broken
 
Carlo Ponti Relatii
[editeaza relatii]
Sophia Loren
Carlo Ponti and Sophia Loren


Tag-uri: producator

[editeaza tag-uri]


Categorie: Producatori  - ( Producatori - Archiva)

Data Adaugarii: 21 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :