FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 511
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Carli D. Elinor Biografie
Carli D. Elinor Videoclipuri
Site-uri despre Carli D. Elinor
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Carli D. Elinor
Intreaba despre Carli D. Elinor
Adauga un citat spus de Carli D. Elinor
Vedete nascute pe 25 Septembrie
 

Carli D. Elinor Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Carli D. Elinor has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Carli D. Elinor

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Carli D. Elinor

 Q:   Intreaba despre Carli D. Elinor       
Carli D. Elinor compune, compilează şi aranjează, împreună cu Charlie Chaplin, muzica filmului Goldrush (Goana după aur) - 1925

Se naşte la 25 septembrie 1890 în Bucureşti şi urmează cursurile Conservatorului de Muzică din Bucureşti, pe care îl absolvă în 1910.

Din 1911 îl găsim în SUA unde lucrează ca violonist în diverse orchestre din teatre care prezentau filme mute. Trebuie spus că în acea perioadă filmele se prezentau în teatre, unde o orchestră cânta muzică live, compoziţiile muzicale inspirându-se după scenele din film.

În curând preia conducerea muzicală la diverse teatre celebre din America, fiind un inovator şi pionier al muzicii din filmele mute. Este printre primii care foloseşt e efecte speciale muzicale în film şi devine celebru compilând şi compunând parţial muzica pentru filmul lui D.W. Griffith, Hearts of the World (1918).

Prin colaborarea cu Charlie Chaplin la realizarea muzicii din The Gold Rush (Goana după aur), în 1925, este la apogeul carierei şi o personalitate la Hollywood. În curând îl găsim ca Director muzical la Studiourile Fox din Hollywood.

A compus, condus şi compilat muzica din peste 1000 de filme mute. Dar cu muzica din Sunrise (1927) de F. W. Murnau, rămâne în istoria cinematografiei. În 1932 lasă totul baltă şi se întoarce la Bucureşti pentru a-şi vedea părinţii în vârstă. Aici rămâne trei ani.

Reîntors la Hollywood, nu prea mai are ce să facă, apariţia filmelor cu sonor lăsându-l fără obiectul muncii. Cunoscându-i personal pe Luis B. Mayer şi pe Samuel Goldwyn (de la celebra Metro-Goldwyn-Mayer), nu rămâne chiar şomer, începând-o din nou, de jos, ca actor.

Printre filmele în care a jucat amintim: My Favorite Spy (1942), Gilda (1946), In the Good Old Summertime (1949), Lovely to Look At (1952), Around the World in Eighty Days (1956).

Moare în urma unui atac de cord la 20 octombrie 1958 şi este îngropat la Hollywood în celebrul cimitir „Hollywood for ever", alături de alte celebrităţi hollywoodiene (cum ar fi Rudolph Valentino).

 

Carli D. Elinor Videoclipuri
StreetDance 3D Trailer ITA HD

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor, compozitor

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru carli_d__elinor. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 24 November '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :