FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,488
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Benone Sinulescu Biografie
Benone Sinulescu Videoclipuri
Site-uri despre Benone Sinulescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Benone Sinulescu
Intreaba despre Benone Sinulescu
Adauga un citat spus de Benone Sinulescu
 

Benone Sinulescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Benone Sinulescu has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Benone Sinulescu

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Benone Sinulescu

 Q:   Intreaba despre Benone Sinulescu       
Benone Sinulescu Fiu de parinti muncitori, Benone Sinulescu a avut chemare catre muzica inca din copilarie. Primele experiente muzicale s-au derulat in corul bisericii unde canta la Denii si la Prohod.

Biografie si Cariera:

Dupa terminarea scolii primare din Siriu devine solistul scolii din Plescoi si dirijorul corului. La varsta de 12-13 ani Benone Sinulescu avea un repertoriu destul de vast, cunoscand multe din cantecele Mariei Tanase, Mariei Lataretu, Ioanei Radu si a lui Ion Luican. Dupa absolvirea Scolii Tehnice din Buzau a pornit la Bucuresti unde a urmat Scoala Speciala de Muzica la clasa doamnei Elisabeta Moldoveanu. Primele inregistrari radio au fost realizate in anul 1956 , la varsta de 18 ani, cu melodiile "Straina mamei, straina", "In muntii Buzaului" si "La Lenuta sub cerdac". Au urmat mai multe concerte dar cele mai mari succese le-a avut cu ansamblul Ciocarlia, unde a sustinut concerte in fata a mii de oameni.

In timpul regimului comunist a fost chemat sa cante in fata lui Brejnev, Klaus al Austriei, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu si multi altii. Cantecul ce l-a impresionat pe Nicolae Ceausescu a fost "Radu Mamii" si maestrul a trebuit sa-l cante la numeroase receptii pe care fostul presedinte le-a dat.

Incepand cu anul 1999, Benone Sinulescu a inceput sa exploreze un alt gen muzical, cel al muzicii dance cu influiente folclorice. In noua sa experienta muzicala i-a avut ca parteneri de scena pe baietii de la "Ro-Mania", iar cele mai ascultate melodii au fost "Crasmarita din Buzau" si "Radu Mamii".

In anul 2002, marele artist scoate albumul "Roata Vietii" pentru care primeste la sfarsitul anului 2002 "Discul de Aur" pentru vanzari exceptionale.

Un alt premiu a fost obtinut tot in anul 2002 in cadrul Galelor RBA, premiul pentru intreaga activitate. In 2003 obtine premiul Ministerului Culturii pentru intreaga activitate muzicala si este decorat de catre Presedintia Romaniei.

Al doilea album, Benone Sinulescu il lanseaza in anul 2003, album intitulat "Bennymania". Cu aceasta ocazie au cantat prietenii maestrului, trupe ca Etno, Ho-ra, K1 si Ro-Mania.

Pe scurt despre Benone Sinulescu:

Nume: Sinulescu
Prenume: Benone
Data Nasterii: 24 mai 1937
Locul Nasterii: Siriu, Buzau
Nationalitate: Romana
Studii: Scoala Tehnica din Buzau, Scoala Speciala de Muzica Bucuresti
Ocupatie: Cantaret

De ce este Benone Sinulescu faimos?

Benone Sinulescu este faimos deoarece este unul dintre cei mai iubiti si apreciati interpreti ai cantecului popular romanesc.

De ce ne place de Benone Sinulescu?

Ne place Benone Sinulescu deoarece este un nume ce se confunda intotdeauna cu voia buna, modestia si profesionalismul.

Benone Sinulescu Liste
Despre Cânt?re?i Români
Interpre?i de muzic? popular? româneasc?
Cet??eni de onoare ai Bucure?tiului


 

Benone Sinulescu Videoclipuri
Benone Sinulescu-Radu Mami

irrelevant
-1
broken


Tag-uri: cantaret, muzica populara, concerte

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru benone_sinulescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 06 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :