FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Games for Girls

Statistici:
Vizite: 1,017
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Alexandru Repan Biografie
Alexandru Repan Videoclipuri
Alexandru Repan Filme
Site-uri despre Alexandru Repan
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Alexandru Repan
Intreaba despre Alexandru Repan
Alexandru Repan Citate
Vedete nascute pe 26 Februarie
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Actori in zodia Pesti
Vedete care au studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Alexandru Repan Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Alexandru Repan has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Alexandru Repan

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   scorpion   sagetator   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1973   1972   1976  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Alexandru Repan

 Q:   Intreaba despre Alexandru Repan       
Alexandru Repan Actorul Alexandru Repan s-a născut la 26 februarie 1940, in Bucureşti, tatal era austriac, mama unguroaica.

Cariera:

A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucureşti in 1961 si Institutul de Arta Teatrală si Cinematografie in 1965, la clasa profesorilor Mony Ghelerter si Zoe Anghel.

A jucat pe scena Teatrului Barbu Ştefănescu Delavrancea, apoi la Teatrul Nottara. Printre zecile de spectacolele in care a apărut se numără Antigona de Jean Anouilh, Execuţie în direct de Arthur Miller, Richard al III-lea nu se mai face de Matei Vişniec, Special sânge de : Guy Foissy, Vino la pod, iubita mea! (Edmond A’Gwynn), Variaţiuni enigmatice de Eric-Emmanuel Schmitt, Hora iubirilor de Arthur Schnitzler, Blues de Arthur Miller, etc.

A susţinut rec italuri de poezie, a jucat pe scene din străinătate, a regizat spectacole ca Vino la pod, iubita mea!, Underground după Azilul de noapte de Maxim Gorki, Badaranii de Carlo Goldoni, Petrecere într-un pian cu coadă, etc.

Din 1990 a început sa predea actoria la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie, devenit apoi Universitatea Naţionala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale.

Pe marele ecran a debutat in 1962, cu filmul Vacanţa mare, urmat de numeroase alte producţii româneşti si străine.

Alexandru Repan este căsătorit si are doi fii.

Pe scurt despre Alexandru Repan:

Nume: Alexandru Repan
Ocupaţia: actor, regizor, profesor universitar
Data nasterii: 26 februarie 1940
Zodia: Pesti
Locul nasterii: Bucureşti, România
Părinţi: Marghit si Alexandru Repan
Nationalitate: Româna
Religia: ortodoxa
Studii: Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie, promoţia 1965
Starea civila: căsătorit
Soţia: Simona Repan
Copii: Alexandru si Mateiu Dimitri

De ce este faimos Alexandru Repan?

Este unul dintre marii actori de teatru si film din Romania, a regizat spectacole de teatru, este profesor la Universitatea Naţionala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale.

De ce ne place Alexandru Repan?

A jucat rolul domnitorului Dimitrie Cantemir din filmul Cantemir, regizat de Gheorghe Vitanidis.

Filmografie:

2010 La soluzione migliore- Profesorul Dumitrescu
2008 Un pas înainte (serial TV)- Peter Dinescu
2007 Tinereţe fără tinereţe -Dr. Chavannes
2006- Vocea inimii
2006 White Palms- Repan
2005 Amantul marii doamne Dracula (serial Tv)
2004 Sindromul Timisoara
2002- Entre chiens et loups
2002 Break of Dawn -Kalhine
2002 Amen- Primul Cardinal
2000 Manipularea
2000 Nici o întâmplare (scurt)
1999 Faimosul paparazzo
1999 Le record (film TV)
1998 Vertiges (serial TV)- Profesorul Mangin
1993 Trahir- Inspector
1993 Polul Sud
1989 The White Lace Dress
1989 Dreptatea
1989 Momentul adevarului
1988 Batalia din umbra
1988 Hanul dintre dealuri
1987 Colierul de turcoaze
1987 Masca de argint - Troianov
1987 Vulcanul stins
1986 Luminile din larg
1984 Circari la Polul Nord
1984 Horea
1983 Saltimbancii
1983 Râdeţi ca-n viata
1983 Fram (serial TV)
1982 Vlad Tepes
1982 Calculatorul marturiseste
1982 Lumini si umbre: Partea II (serial TV)
1981 Lumini si umbre: Partea I (serial TV)
1980 Burebista
1979 Am fost 16
1978 Bratele Afroditei
1977 Aurel Vlaicu
1977 Războiul de Independenta
1976 Casa de la miezul noptii
1975 Muschetarul român
1973 Cantemir- Dimitrie Cantemir
1972 Pentru ca se iubesc
1972 Ciprian Porumbescu
1971 Mihai Viteazul- Contele Viventini
1964 Casa neterminata
1962 Vacanta la mare

Alexandru Repan Liste
Despre Actori români
Na?teri în 1940
Actori români


 
Alexandru Repan Filme

No photo available
Entre chiens et loups
No photo available
Vlad Tepes
No photo available
Faimosul Paparazzo
No photo available
Manipularea
No photo available
Sindromul Timisoara
No photo available
Luminile din larg
No photo available
Mihai Viteazul
No photo available
Vacanta la mare
No photo available
Tinerete fara tinerete
No photo available
Masca de argint
No photo available
Trahir
No photo available
Dimitrie Cantemir
No photo available
Aurel Vlaicu
No photo available
Mihai Viteazul - Unirea
No photo available
Razboiul independentei
Alexandru Repan Filmography
 

Alexandru Repan Videoclipuri
Valeria Seciu, Alexandru Repan - Femeia marii

irrelevant
4
broken


Tag-uri: actor, regizor, profesor universitar

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 02 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :