FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,241
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Adrian Daminescu Biografie
Adrian Daminescu Videoclipuri
Site-uri despre Adrian Daminescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Adrian Daminescu
Intreaba despre Adrian Daminescu
Adauga un citat spus de Adrian Daminescu
Vedete nascute pe 2 Octombrie
Celebritati nascute in Timisoara Romania
Muzicieni in zodia Balanta
Vedete care au studiat la Liceul de muzica din Timisoara
Vedete care au studiat la Conservatorul Ciprian Porumbescu
Celebritati de religie Ortodox
Celebritati de etnie Roman
Vedete cu ochii Caprui
 

Adrian Daminescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Adrian Daminescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Adrian Daminescu

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Adrian Daminescu

 Q:   Intreaba despre Adrian Daminescu       
Adrian Daminescu Plecand dintr-o familie de muzicieni, nu putea alege alt drum decat cel muzical. In 1970 se inscrie la Liceul de muzica din Timisoara la sugestia tatalui. Doi ani mai tarziu debuteaza in grupul Promuzica alaturi de Ilie Stepan, Perin Boyan, Erly Krauser si altii. In 1974 pleaca din Promuzica si infiinteaza alaturi de Octavian Peagu un grup de folk progresiv, Helicoidal. Un an mai tarziu, in vara lui 1975, la festivalul Primavara baladelor grupul sau castiga voturile publicului si alea juriului, condus de Adrian Paunescu si Premiul de Popularitate.

In Conservator pune bazele grupului Basorelief impreuna cu Adrian si Mircea Romcescu, iar in 1980 infiinteaza grupul rock Blitz. In 1983 grupul se destrama si Adrian devine solistul trupei Columna pana in 1990.

Pleaca la Londra in 14 febr uarie 1990, in acelasi an casatorindu-se cu Francis Suzane Wocker. Participa in Anglia la emisiuni ce priveau evenimentele petrecute in tara, si afectat de ce se intampla compune piesa Romania. Doi ani mai tarziu se desparte de Francis si revine in Romania. In 1997 se naste fiica sa, Ana Elisabeta.

Compune muzica de film din a doua jumatate a anilor 1990. Anul 2005 este un an de cotitura in viata artistului, apare Dana care i-a devenit sotie. Preluandu-i de pe cap unele probleme, el revine la viata artistica, la spectacole, aparitii televizate. Ultimii ani i-a dedicat pregatirii tinerelor sperante, un grup de copii talentati promovati in emisiunile televizate.

De ce ne place Adrian Daminescu?

Adrian Daminescu este un compozitor si cantaret roman de mare valoare. In vremurile tulburi din decembrie 1989 a participat la revolutie, insa nu a vrut sa profite de acest lucru. A plecat in Anglia, unde si-a spus punctul de vedere cu privire la evenimentele din tara. Manat de un patriotism puternic, a compus piese dedicatei tarii sale si si-a exprimat dezaprobarea fata de drumul pe care a luat-o conducerea din acea vreme. A cantat in duet cu alte nume sonore ale muzicii usoare romanesti, numele sau asezandu-se langa alte personalitati romanesti.


De ce este faimos Adrian Daminescu?

In primul rand, datorita talentului si vocii sale inconfundabile. La festivalul Primavara baladelor, festival pe care l-a si castigat, un compozitor al vremii se intreaba „cum este anatomic posibil ca o persoana sa scoata sunetele acelea”. A compus o multime de piese folk, de muzica usoara, rock si a jucat chiar si teatru. Face parte din valorile romanesti umbrite din pacate de pseudoartistii care apar frecvent la TV.

Pe scurt despre Adrian Daminescu:

Nume: Adrian Daminescu
Locul nasterii: Timisoara, Romania
Data nasterii: 2 octombrie 1956
Parinti: Constantin si Aznif-Elisabeta
Nationalitate: romana
Stare civila: Dana
Copii: Ana: casatorit,Elisabeta
Profesie: cantaret, compozitor, actor

 

Adrian Daminescu Videoclipuri
Adrian Daminescu - Intr-o zi

irrelevant
2
broken


Tag-uri: cantaret, muzica usoara, cariera

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru adrian_daminescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :