FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
George Sand si Marie Dorval

 
 George Sand
George Sand Biografie
George Sand Video
George Sand Relatii
George Sand Director

Creeaza Poll pentru George Sand
George Sand Marie Dorval
 
0 voturi
Voteaza!
 
 Marie Dorval
Marie Dorval Biografie
Marie Dorval Video
Marie Dorval Relatiii
[ editeaza ]  [ adauga ]

Descriere [ editeaza ]

In ianuarie 1833, George Sand o vedea intr-un spectacol pe actrita Marie Dorval si ii trimitea o scrisoare prin care ii transmitea aprecierile ei. Au devenit curand prietene, isi scriau adesea, printre randurile trimise de George Sand se regaseau aluzii la dorinte fizice in legatura cu Marie. Actrita, vaduva si cu doi copii, avea o relatie cu Alfred de Vigny, care a incercat sa o avertizaze despre zvonurile ca George ar fi lesbiana, aceeasi grija o manifesta si criticul de teatru Gustave Planche fata de George, in legatura cu Marie. Au ramas foarte apropiate mult timp, chiar si in timpul cand George Sand avea alti iubiti. In aceasta perioada, Alfred de Musset scria romanul erotic Gamiani, sau doua nopti de exces, despre lesbianism, ce se pare ca i-l inspirase povestea celor doua femei, in romanul lui George Sand numit Lelia, se regasesc aluzii la aceasta relatie, in discutiile dintre personajele Lelia si Pulcherie. In 1840, Marie Dorval juca intr-o piesa de teatru scrisa de Sand, Cosima, scriitoarea a ajutat-o pana cand Marie a murit, dupa decesul acesteia s-a ocupat financiar de nepotii ei. Nu s-a putut demonstra niciodata ca cele doua au fost lesbiene.


Istoric relatie [ editeaza ]
18331833- Scriitoarea George Sand si actrita Marie Dorval s-au cunoscut la Paris
 
184920 mai 1849- A murit Marie Dorval
 

George Sand Relatii
• George Sand si Jules Sandeau
• George Sand si Marie Dorval
• Frederic Chopin si George Sand
• Alfred de Musset si George Sand
• Casimir Dudevant si George Sand
• George Sand si Michel de Bourges
Marie Dorval Relatii
• George Sand si Marie Dorval
 
In aceasta pagina
 
george sand si marie dorval Descriere
george sand si marie dorval Istoric relatie
George Sand Relatii
Marie Dorval Relationships
 

 
Aceasta pagina va ofera detalii despre George Sand si Marie Dorval. Daca doriti sa contribuiti cu lucruri inedite despre relatia lor, va rugam sa faceti click pe [editeaza] si sa adaugati descriere sau istoricul relatiei.
Iata un exemplu :

Angelina Jolie si Brad Pitt
 

Intreaba despre george sand si marie dorval