FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
Clody Berthola si Lucian Pintilie

 
 Clody Berthola
Clody Berthola Biografie
Clody Berthola Video
Clody Berthola Relatii
Clody Berthola Lucian Pintilie
 
0 voturi
Voteaza!
 
 Lucian Pintilie
Lucian Pintilie Biografie
Lucian Pintilie Video
Lucian Pintilie Relatiii
Lucian Pintilie Director

Creeaza Poll pentru Lucian Pintilie
[ adauga ]  [ editeaza ]

Descriere [ editeaza ]

Dupa divortul de Liviu Ciulei, Clody Berthola il intalnea pe regizorul basarabean Lucian Pintilie, in cautarea implinirii personale, caci publicul ii aprecia talentul de actrita. Era mai tanar cu doua decenii, dar n-a contat. Pintilie filma Omul care aduce ploaia, in care Clody juca rolul principal si actrita s-a indragostit de inteligenta si nonconformismul lui la inceput. I-a descoperit apoi forta, care avea sa o domine timp de peste 40 de ani. Nu au devenit imediat iubiti, i-a unit o nenorocire, mai tarziu, cand, implicat intr-un accident de masina, Pintilie era ranit si mama lui murea pe loc. Asa cum locuise cu primul sot, pictorul stefan Constantinescu, in aceeasi casa cu Liviu Ciulei, cei doi respectandu-se, consultandu-se, cand in viata ei a aparut regizorul Pintilie, Clody era inconjurata simultan de toate cele trei iubiri ale sale. Ciulei l-a apreciat pe Lucian, l-a ajutat sa ajunga la Teatrul Bulandra. Mai tarziu, cand Liviu Ciulei era director al Teatrului Bulandra, isi pierdea postul pentru ca i-a permis lui Lucian Pintilie sa regizeze revolutionar Revizorul lui Gogol. Cei trei erau in continuare fermecati de feminitatea lui Clody, de talentul ei. Pana in ultima clipa de viata i-a fost alaturi Pintilie, in 2007, Clody a murit.


Istoric relatie [ editeaza ]
19631963- Clody Berthola si Lucian Pintilie se intalneau la teatru
 
19651965- S-au casatorit
 
20072007- A murit Clody Berthola
 

Clody Berthola Relatii
• Clody Berthola si Liviu Ciulei
• Clody Berthola si Lucian Pintilie
• Clody Berthola si Stefan Constantinescu
Lucian Pintilie Relatii
• Clody Berthola si Lucian Pintilie
 
In aceasta pagina
 
clody berthola si lucian pintilie Descriere
clody berthola si lucian pintilie Istoric relatie
Clody Berthola Relatii
Lucian Pintilie Relationships
 

 
Aceasta pagina va ofera detalii despre Clody Berthola si Lucian Pintilie. Daca doriti sa contribuiti cu lucruri inedite despre relatia lor, va rugam sa faceti click pe [editeaza] si sa adaugati descriere sau istoricul relatiei.
Iata un exemplu :

Angelina Jolie si Brad Pitt
 

Intreaba despre clody berthola si lucian pintilie