FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
Clody Berthola si Stefan Constantinescu

 
 Clody Berthola
Clody Berthola Biografie
Clody Berthola Video
Clody Berthola Relatii
Clody Berthola Stefan Constantinescu
 
0 voturi
Voteaza!
 
 Stefan Constantinescu
Stefan Constantinescu Biografie
Stefan Constantinescu Video
Stefan Constantinescu Relatiii
[ adauga ]  [ adauga ]

Descriere [ editeaza ]

1898 - S-a nascut stefan Constantinescu, pictor, autor de lucrari monumentale: picturi murale la Mangalia, Geneva, Viena, decorarea pavilionului romanesc la Expozitiile Internationale de la Paris (1937) si New York (1939) (m.22.02.1983). stefan Constantinescu (n. 1898- m. 1983), pictor si profesor universitar. S-a inrolat in armata si a participat, in anii 1916-1918, pe front, unde a fost ranit. Alexandru Vlahuta se refera la starea lui din momentul convalescentei. In 1940, la 27 de ani, Clody Berthola se casatorea cu pictorul Stefan Constantinescu, mai in varsta cu 15 ani. Ea terminase de 4 ani Conservatorul, artistul era cunoscut international, decorase pavilioanele romanesti ale expozitiilor de pictura de la Paris sau New York, realizase picturi murale in tara, la Mangalia, dar si la Viena sau Geneva. Pictorul a iubit-o enorm, posesiv, cariera ei era deja confirmata, Clody era inconjurata de nume mari ale scenei romanesti. Constantinescu suporta greu barbatii din jurul ei, incepusera sa se certe. Ii unea insa un profund respect si, desi Clody nu dorea sa il raneasca, realiza ca nu va putea ramane actrita daca va continua sa-i stea alaturi lui Stefan, asa ca s-a hotarat sa il paraseasca. L-a intalnit in 1945 pe Liviu Ciulei, atunci realizand ce inseamna de fapt dragostea. A divortat, dar a locuit alaturi de Stefan Constantinescu in aceeasi casa cu Liviu Ciulei, mai tarziu, cand Ciulei o va insela, va veni in aceeasi casa cu Lucian Pintilie. Stefan Constantinescu, devenit profesor universitar, a iubit-o intreaga viata, s-a stins in 1983.


Istoric relatie [ editeaza ]
19401940- Clody Berthola si Stefan Constantinescu s-au casatorit
 
19451945- Clody l-a cunoscut pe Liviu Ciulei si a divortat
 
19631963- Clody incepea relatia cu Lucian Pintilie
 
19831983- A murit Stefan Constantinescu
 

Clody Berthola Relatii
• Clody Berthola si Liviu Ciulei
• Clody Berthola si Lucian Pintilie
• Clody Berthola si Stefan Constantinescu
Stefan Constantinescu Relatii
• Clody Berthola si Stefan Constantinescu
 
In aceasta pagina
 
Clody Berthola si Stefan Constantinescu Descriere
Clody Berthola si Stefan Constantinescu Istoric relatie
Clody Berthola Relatii
Stefan Constantinescu Relationships
 

 
Aceasta pagina va ofera detalii despre Clody Berthola si Stefan Constantinescu. Daca doriti sa contribuiti cu lucruri inedite despre relatia lor, va rugam sa faceti click pe [editeaza] si sa adaugati descriere sau istoricul relatiei.
Iata un exemplu :

Angelina Jolie si Brad Pitt
 

Intreaba despre Clody Berthola si Stefan Constantinescu