FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,679
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

William Turner Biografie
William Turner Videoclipuri
William Turner Articole
Site-uri despre William Turner
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru William Turner
Intreaba despre William Turner
Adauga un citat spus de William Turner
 

William Turner Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

William Turner has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre William Turner

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

William Turner

 Q:   Intreaba despre William Turner       
William Turner William Turner s-a născut la data de 23 aprilie 1775 la Covet Garden, Londra. Este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori englezi. A murit la data de 19 decembrie 1851 la Londra.

Biografie şi carieră

Toate datele privitoare la data şi locul său de naştere nu sunt sigure, la fel ca şi multe alte evenimente din viaţa pictorului. Se ştie că tatăl său era frizer, iar mama sa avea probleme psihice, fiind internată şi murind chiar într-un spital din Londra pentru bolnavii mintal. Din unele declaraţii ale prietenilor pictorului aflate în biografia sa, acesta ar fi moştenit atât generozitatea şi veselia tatălui său, dar şi temperamentul melancolic al mamei sale.

Talentul său artistic a fost observat de tatăl său încă de la vârsta de 10 ani datorită multiple lor desene excelente pe care le realiza. Tot tatăl său a fost şi cel care l-a ajutat şi la îndemnat să se facă pictor.

În 1789 a intrat la Royal Academy, şcoala londoneză oficială de pictură. Foarte mulţi dintre colegii săi îl admirau ca pe un faimos pictor foarte talentat, consacrat chiar.

Expune pentru prima dată la Salonul Academiei Regale când avea numai 15 ani. Destul de puţini pictor se puteau bucura de acest privilegiu de a li se expune tablourile. Iar Turner s-a bucurat de acest privilegiu în fiecare an de la prima sa expunere. A reuşit chiar să devină peste nouă ani, când avea numai 24 de ani, membru al Academiei Regale.

Este de asemenea unul dintre puţinii pictori care s-au bucurat de un real succes încă din timpul vieţii. Talentul său era apreciat la adevărata sa valoare, iar acest lucru era mereu evidenţiat de criticii care prezentau numai critici favorabile la adresa tablourilor sale. Însă acest lucru nu l-a determinat pe Turner să se îmbete cu propriul succes, ci din contră, lucra din ce în ce mai mult şi mai perfecţionist.

Despre viaţa sa personală nu se cunosc multe lucruri, decât că a avut două fiice pe nume Eveline şi Georgiana. Se crede că acestea s-au născut în anul 1799, respectiv 1802. mama lor este prezumată a fi Sarah Danby pe care pictorul a întâlnit-o cu un an înainte de naşterea primei sale fiice. Toate acestea nu l-au făcut deloc pe pictor să pună pe locul doi cariera sa artistică. Drept urmare, familia sa a avut parte de foarte puţină atenţie din partea sa.
În 1807 îi este oferită marea onoare de a fi profesor la Royal Academy. Timp de zece ani călătoreşte mult în Europa, iar în final se stabileşte în cartierul londonez Chelsea. Şi aici îşi continuă munca asiduă dedicată picturii. Se crede că aici ar fi avut-o ca şi tovarăşă de viaţă pe văduva Sophie Caroline Booth. Pictorul a murit aici la data de 19 decembrie 1851.

Citate

-„Imaginaţia artistului stăpâneşte starea de spirit intimă a acestuia şi este întotdeauna plină de mistere, ca un glas care răzbeşte din întuneric”
-„Fiecare privire asupra naturii sporeşte rafinamentul artei”
-„Cel care este înzestrat cu un entuziasm omnipotent, aflat în strânsă legătură cu talentul, nu va privi niciodată lucrurile în mod superficial”
-„Fiecare privire a artistului ar trebui să fie o lecţie şi să înlesnească - datorită practicii artistice – atingerea acelui lucru care, la prima vedere, pare un mister”

Tablouri celebre

-„Panorama Florenţei”
-„Veneţia – Puntea Suspinelor”
-„Muntele Coniston dimineaţa, Cumberland”
-„Căderea Cartaginei”
-„Eneas şi Didona”
-„Forum Romanum”
-„Vedere din Orvieto”
-„Jessica”
-„Incendiul Parlamentului”
-„Liniştea – înmormântare în largul mării”

Sursa Imaginii - goodallartists.ca
Articole despre William Turner
Copilul William Turner
Primele Tablouri Expuse De William Turner
Stilul Lui William Turner
Viata Personala A Lui William Turner


 

William Turner Videoclipuri
Joseph Mallord William Turner

irrelevant
2
broken


Tag-uri: londra, peisaje

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru william_turner. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 25 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :