FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 843
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Sorin Oprescu Biografie
Sorin Oprescu Videoclipuri
Site-uri despre Sorin Oprescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Sorin Oprescu
Intreaba despre Sorin Oprescu
Adauga un citat spus de Sorin Oprescu
 

Sorin Oprescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Sorin Oprescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Sorin Oprescu

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   partidul national liberal   afacerist   ziarist   scriitor   republica moldova   profesor   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   1968   1917   istoric   consiliu   partidul conservator  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Sorin Oprescu

 Q:   Intreaba despre Sorin Oprescu       
Sorin Oprescu Sorin Mircea Oprescu s-a nascut la data de 7 noiembrie 1951 in Bucuresti, tatal sau Mircea Oprescu fiind general de securitate.

Cariera:

Si-a dorit inca de pe bancile liceului sa ajunga doctor, iar in clasa a IX-a decide ca o cariera in medicina ar fi cea mai buna solutie. In anul 1976 a absolvit Facultatea de Medicina Generala din Bucuresti dupa care din anul 1981 este Doctor in stiinte medicale - specialitatea chirurgie generala. Inca de pe bancile facultatii, Oprescu a fost un membru marcant al Asociatiei Studentilor Comunisti din Romania.

Incepand cu anul 1999, Sorin Oprescu a fost presedinte al Colegiului Medicilor din Bucuresti, iar cand a fost reales in ianuarie 2008, acesta s-a autosuspendat pentru a pastra functia de senator. A fost senator PSD de Bucuresti in legi slatura 2000-2004, apoi 2004-2008.

Oprescu a mai candidat de doua ori la Primaria generala a Bucurestiului, dar a fost invins de Viorel Lis in anul 1997 si de Traian Basescu in 2000. La alegerile locale din 2008 a candidat ca independent, dupa ce conducerea PSD a refuzat sa il nominalizeze drept candidat la primaria generala a Capitale. Atunci si-a dat demisia din partidul in care activase timp de 13 ani. A castigat postul de primar in al doilea tur de scrutin, cand l-a invins pe Vasile Blaga, unul dintre liderii PDL.

In octombrie 2009 si-a anuntat oficial candidatura ca independent la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie, dar a obtinut doar 32% din voturi.

Oprescu a publicat peste 200 de articole pe teme medicale in tara si in strainatate. A fost profesor universitar doctor la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti si membru in Senatul UMF.

Sorin Oprescu si-a inceput cariera medicala in anul 1979 cand a profesat ca medic la Departamentul Aviatiei Civile, Aeroportul “M. Kogalniceanu" Constanta, prin repartitie guvernamentala, dupa care in perioada 1979-1984, a fost chirurg stagiar la Spitalul Clinic Brancovenesc Bucuresti. Din 1985, este chirurg la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, iar in 1996, devine conferentiar universitar al UMF “Carol Davila" Bucuresti. In anul 1999 a fost ales presedinte al Colegiului Medicilor din Bucuresti dupa care in anul 2000, devine profesor universitar al UMF "Carol Davila" Bucuresti.

Intre 1994 si 2006, a fost director al Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, dupa care in perioada 2001-2005 a fost directorul Spitalului "Elias" din Bucuresti.
Actualmente medicul Sorin Oprescu este primarul general al Capitalei, ales independent din iunie 2008.

Pe scurt despre Sorin Oprescu:

Nume: Oprescu
Prenume: Sorin Mircea
Data Nasterii: 7 noiembrie 1951
Locul Nasterii: Bucuresti, Romania
Parinti: Mircea Oprescu
Nationalitate: Romana
Studii: Facultatea de Medicina Generala din Bucuresti
Ocupatie: Medic

De ce este Sorin Oprescu faimos?

Sorin Oprescu este in primul rand pe plan profesional unul dintre cei mai renumiti medici din tara iar pe plan politic a fost membru PSD, deputat de Bucuresti, a candidat la prezidentiale si in prezent este primarul general al Capitalei.

De ce ne place de Sorin Oprescu?

Ne place de Sorin Oprescu deoarece este un medic renumit, un edil si un bun gospodar al Capiatalei.

Sorin Oprescu Liste
Candida?i preziden?iali
Na?teri în 1951
Medici români
Senatori români 2000-2004
Senatori români 2004-2008


 

Sorin Oprescu Videoclipuri
Realitatea TV - Sorin Oprescu despre contracandidatii la Primari...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: politician, psd, medic, primar

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru sorin_oprescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 13 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :