FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 714
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Maria Ghinea Biografie
Maria Ghinea Videoclipuri
Site-uri despre Maria Ghinea
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Maria Ghinea
Intreaba despre Maria Ghinea
Adauga un citat spus de Maria Ghinea
 

Maria Ghinea Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Maria Ghinea has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Maria Ghinea

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Maria Ghinea

 Q:   Intreaba despre Maria Ghinea       
Maria Ghinea Maria Ghinea s-a nascut la data de 20 septembrie 1968, in satul Casa Veche, din comuna Olanu, judetul Valcea. Scoala primara si gimnaziul le-a urmat in comuna natala in perioada 1974-1983.

Cariera:

Ca eleva a participat la o serie de concursuri scolare unde cantecul popular romanesc a fost prietenul ei cel mai drag. Liceul l-a urmat in municipiul Rm. Valcea. Aici, prietenul sau nedespartit, cantecul popular, a insotit-o pretutindeni. Astfel, alaturi de aparitiile sale la actiunile organizate de catre scoala, ea si-a facut aparitia, cu brio la Festivalul "Maria Lataretu" de la Tg-Jiu in 1986, unde a fost incununata cu ravnitul loc I, iar in 1987, in cadrul cunoscutului Festival "Cantarea Romaniei" s-a clasat tot pe locul I. Aici a fost remarcata de cunoscutul dirijor si compo zitor, Constantin Arvinte, cel care de fapt a descoperit-o cu adevarat.

Demn de remarcat este si faptul ca Maria Ghinea a primit o indrumare corespunzatoare de la profesorul Rostogol si, totodata a evoluat si alaturi de orchestra "Izvorasul" din Rm. Valcea. Imediat dupa terminarea liceului s-a angajat ca solista de muzica populara la Orchestra "Valceanca" din municipiul Rm. Valcea, unde a evoluat alaturi de renumitele interprete Maria Dragomiroiu si Felicia Ungureanu.

In anul urmator, adica in 1988 realizeaza si primele imprimari alaturi de aceasta orchestra, sub bagheta dirijorului Ionel Puia. Anul 2001 o gaseste ca solista a Ansamblului "Calusul" din Scornicesti, Olt. Cu acest ansamblu a cantat si canta din inima pentru sufletul fiecarui ascultator.

In momentul de fata, este solist al Ansamblului Profesionist "Doina Oltului" din Slatina.

Pana in prezent, cantareata de muzica populara Maria Ghinea a realizat 8 albume, printre ele numarandu-se "M-a cuprins un dor de casa", "Neica ca-ti spun tii minte", "La multi ani mai omule", "Marie, draga Marie", "Dragostea de unde-ncepe", "Nevestica mea frumoasa" sau "Inima cate-ai patimit".

Pe scurt despre Maria Ghinea:

Nume: Ghinea
Prenume: Maria
Data Nasterii: 20 septembrei 1968
Locul Nasterii: Casa Veche, Olaru, Valcea
Copii: Dragos si Alexandru
Nationalitate: Romana
Studii: Liceul din Ramnicu Valcea
Ocupatie: Cantareata muzica populara

De ce este Maria Ghinea faimoasa?

Maria Ghinea s-a facut remarcata datorita calitatilor sale artistice, a vocii remarcabile si a unui repertoriu bogat si variat tematic.

De ce ne place de Maria Ghinea?

Ne place de Maria Ghinea deoarece are o voce remarcabila, o prezenta scena apreciabila, un repertoriu bogat iar in ceea ce priveste portul popular, ea are o tinuta decenta si nu se abate de la traditie ci, dimpotriva, isi selectioneaza cu grija obiectele vestimentare care compun costumul.

Maria Ghinea Liste
Despre Cânt?re?i Români
Interpre?i de muzic? popular? româneasc?


 

Maria Ghinea Videoclipuri
Maria Ghinea - Dragostea-i o floare rara

irrelevant
-1
broken


Tag-uri: cantareata, muzica populara

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru maria_ghinea. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 12 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :