FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 429
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Jozsef Rippl-Ronai Biografie
Jozsef Rippl-Ronai Videoclipuri
Site-uri despre Jozsef Rippl-Ronai
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Jozsef Rippl-Ronai
Intreaba despre Jozsef Rippl-Ronai
Adauga un citat spus de Jozsef Rippl-Ronai
 

Jozsef Rippl-Ronai Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Jozsef Rippl-Ronai has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Jozsef Rippl-Ronai

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Jozsef Rippl-Ronai

 Q:   Intreaba despre Jozsef Rippl-Ronai       
Jozsef Rippl-Ronai Jozsef Rippl-Ronai s-a născut la data de 23 mai 1861 la Kaposvar. Este unul dintre cei mai renumiţi pictori maghiari. A murit la data de 25 noiembrie 1927 în acelaşi oraş unde s-a şi născut.

Biografie şi carieră

Studiile gimnaziale au avut loc în oraşul natal, iar după terminarea acestora studiază şi obţine la Budapesta diploma de farmacist. În timpul acestor studii, Ronai îşi descoperă marea înclinaţie către pictură, începând să realizeze tablouri. Pleacă la Munchen în 1884 pentru a se înscrie la Academia de Arte Frumoase, iar în 1885 primeşte timp de un an o bursă de la Comisia Naţională Maghiară de Arte Plastice.

Călătoreşte la Paris pentru a studia operele marilor artişti şi pentru a-şi îmbunătăţi stilul artistic. Aici a fost ghidat de pictorul Mihaly Munkacsy care l-a determinat să facă multe copii ale tablourilor celebre. Aici o cunoaşte şi pe partenera sa de viaţă, modelul Lazarin Baudrion. În 1888 este înfiinţată gruparea Nabis care exercită o mare influenţă asupra stilului artistic al lui Ronai. Concepţia care a stat la baza acestei grupări a fost ideea că arta şi ştiinţa sunt legate din prisma faptului că ambele sunt manifestări ale lui Dumnezeu. Serusier este cel care a format gruparea care mai era compusă din alţi pictori tineri precum Maurice Denis, Pierre Bonnard, Felix Vallotton şi Edouard Vuillard. Denumirea grupării provine de la cuvântul „nebiim” care înseamnă în limba ebraică „profet” sau „persoană care primeşte semne din altă lume”.

Primul tablou care s-a bucurat de succes din parte publicului şi a criticilor a fost „Bunica mea”. Tablourile sale au fost expuse de mai multe ori alături de cele ale artiştilor din Gruparea Nabis. După zece ani petrecuţi în Paris, pictorul alături de soţia sa se reîntorc în ţara natală, mutându-se în Somogyaszalo, apoi stabilindu-se definitiv în Kaposvar. În tot acest timp, Ronai a pictat mereu, iar în 1906, expoziţia de la Salonul Konyves Kalman a fost cea care l-a consacrat pe Ronai ca unul dintre cei mai buni şi mai apreciaţi pictori ai vremii. Treptat, influenţa grupării Nabis dispare în favoarea propriului stil artistic al pictorului. De la respectiva expoziţie, Ronai înregistrează succes după succes. Primeşte chiar în 1913 medalia de aur pentru tabloul „Boulevard Montparnasse”, iar un an mai târziu primeşte la Viena medalia de aur pentru tabloul „Maillol”. Artistul moare la data de 25 noiembrie 1927.

Diverse

- Era considerat una dintre cele mai elegante persoane ale vremii
- A avut o relaţie foarte strânsă cu fraţii săi, mai ales cu Odon

Citate

-„Aici, acasă, inspiraţia mi-a fost dată de viaţa intimă”
-„Toţi trebuie să dobândească originalitatea”

Tablouri celebre

-„Femeie în rochie cu picăţele albe”
-„Boulevard Montparnasse”
-„Maillol”
-„Bunica mea”
-„Cârciuma din Pont-Aven”
-„Femeie din grădină”
-„Parc cu nuduri”
-„Femeie cu colivie”
-„Femeie în rochie roşie”
-„Femeie cu voal negru”
-„Tatăl meu, mama mea”
-„Panoul vilei Schiffer”

Sursa Imaginii - smmi.hu

 

Jozsef Rippl-Ronai Videoclipuri
Festők Városa hangulatfesztivál

irrelevant
-1
broken


Tag-uri: ungaria, gruparea nabis

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru jozsef_rippl-ronai. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 28 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :