FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 849
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Jean Desire Gustave Courbet Biografie
Jean Desire Gustave Courbet Videoclipuri
Site-uri despre Jean Desire Gustave Courbet
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Jean Desire Gustave Courbet
Intreaba despre Jean Desire Gustave Courbet
Adauga un citat spus de Jean Desire Gustave Courbet
 

Jean Desire Gustave Courb Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Jean Desire Gustave Courbet has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Jean Desire Gustave Courbet

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Jean Desire Gustave Courbet

 Q:   Intreaba despre Jean Desire Gustave Courbet       
Jean Desire Gustave Courbet Jean Desire Gustave Courbet s-a născut la data de 10 iunie 1819 în satul Ornas din Franţa. Este unul dintre cei mai renumiţi pictori realişti. A murit la data de 31 decembrie 1877 la La Tour-de-Peilz.

Biografie şi carieră

S-a născut într-o mică familie de burghezi, el fiind singurul copil al familiei. Ceilalţi patru fraţi pe care îi avusese muriseră din diverse cauze. A urmat cursurile seminarului din satul natal. Aici s-a apropiat foarte mult de pictură, învăţând tehnica desenului. Din 1837 studiază pictura la Colegiul Regal din Besancon.

În 1839 vine la Paris unde este profund decepţionat de toate picturile vizionate. Însă vizionarea tablourilor marilor artişti precum Delacroix, Ingres sau Gericault îl determină irevocabil să devină pictor.

Înce pe să lucreze în diferite ateliere de pictură şi să studieze la Louvre operele marilor artişti. Trimite sistematic mai multe picturi la Salon, expoziţia anuală oficială din Paris. Primul care a fost acceptat - „Courbet cu câine negru” a fost în anul 1844. timp de patru ani i-au mai fost acceptate foarte puţine opere. Anul 1848 reprezintă o mare realizare, fiindu-i acceptate aici şapte picturi.

Călătoreşte foarte mult pentru a cunoaşte mai bine natura, dar şi operele diverşilor pictori pe care îi aprecia, mai ales pe cei olandezi. Operele sale câştigă admiraţia multor pictori de la acea vreme. Expoziţiile sale personale au din ce în ce mai mult succes printre cunoscători.

Este ales în septembrie 1870 preşedinte al Uniunii Artiştilor. În această perioadă are loc instituirea guvernului revoluţionar al Comunei din Paris după înfrângerea francezilor în frunte cu Napoleon al III-lea de către Prusia. Coloana Vendome care simboliza banapartismul a fost dărâmată în timpul Comunei. După ce Comuna a fost învinsă, Courbet, care fusese deputat al poporului, a fost închis. Multe posesii i-au fost puse sub sechestru, fiind obligat să se exileze în Elveţia, în localitatea La Tour-de-Peilz. Aici pictorul va muri la data de 31 decembrie 1877.

Citate
-„Dragostea ne e dată pentru a călători prin lume, nu pentru a ne închide într-o căsătorie, ca un moşneag în casa lui, cu boneta de lână pe cap”
-„Nu sunt numai socialist, ci şi democrat şi republican, într-un cuvânt, adept al tuturor revoluţiilor, dar înainte de toate sunt realist, ceea ce înseamnă prieten sincer al adevărului real”
-„După părerea mea, pictura este o artă destul de concretă şi trebuie să se bazeze exclusiv pe înfăţişarea unor lucruri reale şi existente”

Tablouri celebre

-„Frumoasa irlandeză”
-„Îndrăgostiţi la ţară”
-„Juliette Coubert”
-„Pierre Joseph Prouldhon”
-„Baudelaire”
-„Domnişoarele de pe malul Senei”
-„Bărbat cu centură de piele”
- „Coubert cu câine negru”
-„O înmormântare la Ornans”
-„O după-amiază la Ornans”
-„Torcătoare dormind”
-„Baigneuze”
-„Atelierul”
-„Începutul lumii”
-„Femeie goală cu câinele”
-„Somnul”
-„Vânătoare de cerbi”

Sursa Imaginii - terresdecrivains.com

 

Jean Desire Gustave Courbet Videoclipuri
Gustave Courbet paintings

irrelevant
3
broken


Tag-uri: paris, realism

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru jean_desire_gustave_courbet. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 13 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :