FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 398
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault Biografie
Site-uri despre Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault
Intreaba despre Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault
Adauga un citat spus de Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault
 

Jean-Louis-Andre-Theodore Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault

 Q:   Intreaba despre Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault       
Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault Jean-Louis-Andre-Theodore Gericault s-a născut la data de 26 septembrie 1791 la Rouen. Este unul dintre cei mai renumiţi pictori ai secolului XIX. A murit la data de 26 ianuarie 1824.

Biografie şi carieră

Este fiul unei familii destul de înstărite. La vârsta de 5 ani, el împreună cu familia sa se mută la Paris. La 15 ani este înscris la liceul de renume Royal. Îşi manifestă încă de pe atunci pasiunea pentru cai şi echitaţie, dar mai ales pentru pictură.

În 1808 moare mama sa. Averea moştenită îi oferă lipsa de orice fel de grijă din punct de vedere material, lăsându-l liber să se preocupe de pasiunile sale. Se hotărăşte să se dedice în totalitate picturii, intrând în atelierul pictorului Carle Vernet. Din 1810 va lucra ca şi ucenic în atelier ul pictorului Pierre Narcisse Guerin. Stilul lui Gericault se diferenţia cu mult faţă de cel existent la acea vreme. Era adeptul culorilor vii, al dinamicii, al culorilor dispuse în straturi groase, al modelelor vii, în mişcare.

Este printre puţinii pictori ai acelor vremuri care nu a realizat nicio copie a tablourilor expuse la Louvre. Subiectele reprezentau natura întreagă, realitatea concretă şi mai ales caii.

În 1811 realizează tabloul „Ofiţer de vânătoare” care este expus la Salon, celebra expoziţie anuală de la Paris. Această operă i-a conferit tânărului artist de 21 de ani faima şi aprecierea unui adevărat maestru în pictură. Pe lângă imensul succes înregistrat ca artist, Gericault era foarte renumit şi pentru aspectul său fizic excepţional de frumos şi de atletic, pentru eleganţa sa dar şi succesul său la femei.

Aleasa inimii sale se numea Alexandrine-Modeste Caruel. Din păcate, ea era nici mai mult nici mai puţin tânăra soţie a unchiului său. Din scandaloasa lor relaţie s-a născut chiar un copil care a fost abandonat de familia celor doi pentru a fi muşamalizată întreaga aventură.

Gericault călătoreşte mult, mai ales în Italia unde este mai mult decât fascinat de pictorii şi de cultura italiană, mai ales de creaţiile lui Michelangelo. Reîntors la Paris, creează tabloul „Pluta meduzei”. Expunerea operei cauzează critici acerbe, fiind numită chiar o catastrofă. Toate aceste aprecieri negative au un impact foarte mare asupra pictorului, cauzându-o o serie de depresii nervoase care îi slăbesc mult organismul. Acelaşi tablou are un succes foarte mare la Londra.

Stilul de viaţă foarte costisitor şi monden al pictorului îl aduce pe acesta în pragul falimentului. Starea sa de sănătate se înrăutăţeşte din ce în ce mai rău din cauza unor repetate căzături de pe cal care determină leziuni ale coloanei. Este supus mai multor operaţii care însă nu îl salvează de paralizie. Pictorul suportă aceste nenorociri cu stoicism, nerenunţând nici un moment la a picta. Soarta sa a fost curmată brusc la numai vârsta de 31 de ani. Gericault a murit la data de 26 ianuarie 1824.

Citate

-„Omul care îşi cunoaşte vocaţia nu se teme de obstacole, căci ştie că este în stare să le depăşească şi acestea devin pentru el un stimul. Obstacolele trezesc în suflet febra care adesea se concretizează în rezultate surprinzătoare”
-„Tot ceea ce îi opune rezistenţă unui geniu îl enervează şi stârneşte în el acea febră stimulativă care învinge orice îi stă în cale şi dă naştere la capodopere”
-„Aspiraţiile mele sunt imposibil de satisfăcut şi, orice aş face, întotdeauna am chef să fac altceva”

Tablouri celebre

-„Autoportret”
-„Nud de bărbat”
-„Ofiţer de vânători”
-„Cinci cai văzuţi din spate în grajd”
-„Cap de cal alb”
-„Cursă de cai neînhămaţi”
-„Portretul Luizei Vernet”
-„Pluta meduzei”
-„Portrete de monomani”
-„Cuptorul de ghips”

Sursa Imaginii - decoration-collect.comTag-uri: franţa, realism

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru jean-louis-andre-theodore_gericault. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :