FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 723
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Jean-Baptiste Camille Corot Biografie
Jean-Baptiste Camille Corot Videoclipuri
Site-uri despre Jean-Baptiste Camille Corot
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Jean-Baptiste Camille Corot
Intreaba despre Jean-Baptiste Camille Corot
Adauga un citat spus de Jean-Baptiste Camille Corot
 

Jean-Baptiste Camille Cor Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Jean-Baptiste Camille Corot has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Jean-Baptiste Camille Corot

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Jean-Baptiste Camille Corot

 Q:   Intreaba despre Jean-Baptiste Camille Corot       
Jean-Baptiste Camille Corot Jean-Baptiste Camille Corot s-a născut la data de 17 iulie 1796 la Paris. Este unul dintre cei mai faimoşi pictori ai lumii. A murit la data de 22 februarie 1875.

Biografie şi carieră

Familia din care făcea parte era una înstărită, obţinându-şi câştigurile din comerţ. Părinţii săi fiind mereu ocupaţi, acesta a fost crescut de o doică până la patru ani, apoi a învăţat în diverse internate.

Din 1815 începe să înveţe practica negustoriei de postavuri. Această meserie fiind foarte legată de culori, începe să fie din ce în ce mai atras de pictură. Peste şapte ani îşi termină perioada de ucenicie. Refuză hotărât să urmeze această meserie şi decide să devină pictor.

Efectuează mai multe copii ale unor tablouri celebre sau picturi după model în atelierul pictorului Achille Etny Michallon. Acesta este cel care îl încurajează să se axeze pe pictarea peisajelor.

Decide să călătorească în Italia pentru a câştiga experienţa artistică de care orice pictor are nevoie. Aici pictează o mulţime de peisaje atât rurale cât şi urbane timp de trei ani. Trimite în 1827 două tablouri la Salon pentru a fi expuse.

Întors în Franţa face şi aici o mulţime de călătorii care sunt fructificate prin peisajele pictate. Tablourile sale expuse la numeroasele expoziţii au din ce în ce mai mult succes. Primeşte drept omagiu pentru arta sa în 1846 decoraţia Ordinul Onoarei. Exista o explozie de cereri pe piaţă pentru tablourile sale. Aşa că pictorul îşi angajează mai muţi asistenţi care îi copiază operele.

Decesul părinţilor săi îi asigură independenţa materială la vârsta de 53 de ani, până atunci depinzând de renta venită de la tatăl său. La această bunăstare contribuie şi excelenta vânzare a tablourilor sale. Corot câştigase înainte de a muri admiraţia tuturor clienţilor, dar şi a pictorilor, având faima de pictor celebru şi important. Corot a murit la data de 22 februarie 1875, fiind suferind de o boală a aparatului digestiv.

Citate

-„În viaţa mea există un singur ţel pentru atingerea căruia mă străduiesc în continuu: să pictez peisaje. Această decizie puternică mă împiedică să mă implic serios într-o relaţie. Şi aici mă gândesc la căsătorie.”

-„Omul nu trebuie să îşi înceapă cariera artsitică până când nu descoperă în sine pasiunea vie pentru natură”

Tablouri celebre

-„Apus de soare”

-„Vedere lângă Volterra”

-„Sfântul Ieronim”

-„Tivoli, grădină lângă Villa d’Este”

-„Fata cu perle”

-„Baia de dimineaţă a Dianei”

-„Concert câmpenesc”

-„Steaua dimineţii”

-„Amintire de la Mortefontaine”

Sursa Imaginii - memo.fr

Jean-Baptiste Camille Corot Liste
Na?teri în 1796
Decese în 1875
Pictori francezi


 

Jean-Baptiste Camille Corot Videoclipuri
Women are Art - Corot

irrelevant
4
broken


Tag-uri: paris, peisaje

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru jean-baptiste_camille_corot. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 10 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :