FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 492
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Honore Victorin Daumier Biografie
Site-uri despre Honore Victorin Daumier
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Honore Victorin Daumier
Intreaba despre Honore Victorin Daumier
Adauga un citat spus de Honore Victorin Daumier
 

Honore Victorin Daumier Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Honore Victorin Daumier has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Honore Victorin Daumier

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Honore Victorin Daumier

 Q:   Intreaba despre Honore Victorin Daumier       
Honore Victorin Daumier Honore Victorin Daumier s-a născut la data de 26 februarie 1808 la Marsilia. Este unul dintre cei mai celebri pictori ai secolului XIX. A murit la data de 11 februarie 1879.

Biografie şi carieră

Când era foarte mic a trebuit să se mute cu familia sa la Paris. Din cauza situaţiei materiale destul de grea a familiei sale, Daumier a trebuit să îşi întrerupă studiile când avea 12 ani şi să se angajeze ca şi curier la un notar, apoi ca vânzător într-o librărie. În timpul său liber, acesta se dedica pasiunii sale – pictura. această pasiune a fost încurajată şi cultivată de pictorul Alexandre Lenoir. Vizitează Muzeul Louvre şi face copii ale tablourilor marilor artişti expuşi aici.

În 1822 începe să se ocupe cu executarea de litografii pentru a putea c âştiga un venit din care să se întreţină. Chiar devine angajatul unei reviste care se ocupa cu caricaturizarea persoanelor publice de la acea vreme. Treptat devine foarte cunoscut pentru caricaturile sale deosebit de reuşite. Din cauza unei caricaturi care îl satiriza pe regele Ludovic-Filip, Daumier a fost trimis la închisoare timp de şase luni. După ce este eliberat îşi continuă activitatea de caricaturist, bucurându-se de acelaşi succes.

Din cauza faptului că fusese interzisă orice fel de apariţie a caricaturilor, Daumier decide să se dedice picturii. Acesta se căsătoreşte în 1848 cu croitoreasa Marie-Alexandrine Dassy. Schiţa „Republica” a fost cea care i-a adus pictorului mai multe comenzi oficiale pentru tablouri, reliefându-i marele talent. Deşi picta şi avea comenzi, Daumier a trebuit să reîntoarcă la realizarea de opere grafice din cauza situaţiei sale materiale dificile. În paralel, realiza şi tablouri şi chiar sculpturi.

Se confruntă cu mari necazuri de natură materială, mutându-se până la urmă într-o casă oferită de bunul său prieten, pictorul celebru Corot. Trebuie să se lupte nu numai cu aceste necazuri materiale, dar şi starea sa de sănătate din ce în ce mai precară. Înainte de a muri, artistul era aproape orb. A putut totuşi să se bucure de faptul că operele sale începuseră să fie apreciate la adevărata lor valoare, vânzându-se chiar la preţuri foarte mari. Daumier a murit la data de 11 februarie 1879 din cauza unei hemoragii.

Diverse

- Tatăl acestuia a fost autorul unui volum de poezii care s-a bucurat de succes, dorind chiar ca şi Honore să devină poet
- Era foarte bun prieten cu Baudelaire
- Primul său copil a murit la vârsta de 1 an.

Citate

-„ Lucrez de dimineaţa până seara, căci aşa trebuie, dar în esenţă sunt inimaginabil de leneş. Când nu intră în joc munca zilnică la care sunt condamnat, lenea mea îmi sugerează cele mai uluitoare idei”
-„Este înzestrat cu o memorie minunată, aproape divină, datorită căreia se poate descurca fără un model viu. Toate personajele lui sunt bine cântărite, iar mişcările lor sunt veritabile” – Baudelaire
-„Nimeni nu a observat şi nu a înţeles mai bine caracterul luminii şi al umbrei decât Daumier”

Tablouri celebre

-„Republica”
-„Martiriul Sfântului Sebastian”
-„Hoţii şi măgarul”
-„Emigranţii”
-„Parada”
-„Colecţionarul de gravuri”
-„Colecţionarii de picturi”
-„Pe malul apei”
-„Femeie cu copil”

Sursa Imaginii - nndb.comTag-uri: marsilia, paris

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru honore_victorin_daumier. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 29 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :