FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 550
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

George Paul Avram Biografie
George Paul Avram Videoclipuri
Site-uri despre George Paul Avram
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru George Paul Avram
Intreaba despre George Paul Avram
George Paul Avram Citate
 

George Paul Avram Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

George Paul Avram has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre George Paul Avram

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

George Paul Avram

 Q:   Intreaba despre George Paul Avram       
George Paul Avram George Paul Avram s-a nascut la data de 31 martie 1940 in Bucuresti. A urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesorului Ion Sahighian. La absolvirea institutului a sustinut examenul cu rolul titular din piesa "Oedip Rege" de Sofocle.

Cariera:

In anul 1964 si-a facut debutul pe scena Teatrului de Stat din Sibiu in rolul Andrei din "Passacaglia" de Titus Popovici in regia Ariana Kunner Stoica. Tot in 1964 a sustinut pe scena Teatrului din Ploiesti piesa "Zoo sau Asasinul Filantrop" de Jean Bruller, regia Emil Mandricin, unde a interpretat rolul lui Douglas.

Ca actor al Teatrului National Bucuresti, George Paul Avram a jucat in foarte multe piese printre acestea numarandu-se "Eduard al III-lea" de William Shakespeare (2008), "Nu se sti e niciodata" de George Bernard Shaw (1985), "Titanic vals" de Tudor Musatescu (1983), "Idolul si Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu (1980), "A treia teapa" de Marin Sorescu (1979).

Avram se lanseaza si in cinematografie jucand in productii precum "Stefan cel Mare" (1974), regia Mircea Dragan, "Actorul si salbaticii" (1974) in regia Manole Marcus, "Toate panzele sus" (1976) in regia lui Mircea Muresan, "Aurel Vlaicu" (1977) in regia Mircea Dragan, "Secvente" (1982), regia Alexandru Tatos, "Mitica Popescu" (1984), regia Manole Marcus, "Francois Villon" (1987), regia Sergiu Nicolaescu sau "Restul e tacere" (2008), regia Nae Caranfil. Datorita talentului sau indiscutabil, actorul a fost distribuit de regizorul Nae Cosmescu in serialul "Cuscrele", produs de National TV.

In anul 1987, datorita represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii, actorul a fugit in Germania. Aici si-a gasit repede preocupari profesionale, incepand cu o trupa de teatru de amatori pe care a initiat-o langa Stuttgart si cu care a avut succese ca regizor.

George Paul Avram a revenit in Romania in anul 2005 si a fost repus in toate drepturile care i se cuvin ca cetatean roman . El a jucat si in piese de teatru TV de o mare apreciere precum "Take, Ianke si Cadar", "Fantana turmelor" de Loppe de Vega, "Parinti teribili" de Jean Cocteau si "Fantana Blanduziei" de Vasile Alecsandri.

Avram este membru UNITER si membru UCIN . In 2008 a primit Premiul special, 30 de ani de la premiera filmului "Toate panzele sus" in care a interpretat rolul Haralamb si Premiile Gopo.

Pe scurt despre George Paul Avram:

Nume: Avram
Prenume: George Paul
Data Nasterii: 31 martie 1940
Locul Nasterii: Bucuresti
Nationalitate: Romana
Studii: IATC Bucuresti
Ocupatie: Actor

De ce este George Paul Avram faimos?

George Paul Avram este unul dintre marii actori romani ce au fost apreciati in tara si nu numai, fiind mai ales cunoscut pentru rolul Haralamb din filmul "Toate panzele sus".

De ce ne place de George Paul Avram?

Ne place de George Paul Avram deoarece este un renumit actor de teatru si film, cu o bogata activitate cinematografica si care s-a facut remarcat in filme precum "Actorul si salbaticii", "Restul e tacere" sau "Toate panzele sus".

George Paul Avram Liste
Despre Actori români
Na?teri în 1940
Na?teri pe 31 martie
Actori de film români
Actori de teatru români
Actori de televiziune români
Români în via??


 

George Paul Avram Videoclipuri
Cupa IojiGYM editia a II-a Lipova, Paul Avram vs Marita George

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor, cariera, teatru

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru george_paul_avram. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 12 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :