FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 512
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Eugene Henri Paul Gauguin Biografie
Eugene Henri Paul Gauguin Videoclipuri
Site-uri despre Eugene Henri Paul Gauguin
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Eugene Henri Paul Gauguin
Intreaba despre Eugene Henri Paul Gauguin
Adauga un citat spus de Eugene Henri Paul Gauguin
 

Eugene Henri Paul Gauguin Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Eugene Henri Paul Gauguin has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Eugene Henri Paul Gauguin

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Eugene Henri Paul Gauguin

 Q:   Intreaba despre Eugene Henri Paul Gauguin       
Eugene Henri Paul Gauguin Eugene Henri Paul Gauguin s-a născut la data de 7 iunie 1848 la Paris. Este unul dintre cei mai importanţi şi mai renumiţi pictori din lume, reprezentant al curentului impresionist. A murit la data de 8 mai 1903.

Biografie şi Carieră

Deşi s-a născut la Paris, părinţii săi s-au mutat în Peru atunci când Paul avea numai 1 an. Se vor reîntoarce peste cinci ani în Franţa. Cariera sa militară îl poartă pe viitorul pictor pe meleaguri exotice precum Rio de Janeiro. După moartea mamei sale a fost luat sub protecţia tutorelui Gustave Arosa, bancher şi colecţionar al operelor impresioniştilor.

Primele sale picturi la face sub atenţia pictorului Emile Schuffenecker.

La data de 22 noiembrie 1873 se căsătoreşte cu Mette Sophie Gad, fiica unui înalt funcţionar danez. Împreună cu aceasta are cinci copii : Emile, Aline, Clovis, Jean-Rene si Paul.

Reuşeşte să aibă câştiguri destul de mari la bursă, permiţându-şi să îşi întreţină familia, dar să şi cumpere tablourile impresioniştilor. Se dedică din ce în ce mai mult studiului picturilor impresioniste, iar primul său tablou expus – „Peisaj la Viroflay” are un mare succes, fiind dovada vie a marelui său talent artistic.

Din cauza fluctuaţiilor economice ale vremii, starea sa financiară devine una precară, fiind obligat să se mute cu familia sa în Danemarca, patria soţiei sale. Îşi lasă familia aici şi revine în Paris. Aici este obligat să îşi vândă aproape toate tablourile impresioniştilor din colecţia sa personala, sa lipească afişe şi sa lucreze ca funcţionar pentru a reuşi să supravieţuiască.

Se dedică din ce în ce mai mult picturii, decizând să plece în Panama. Aici se îmbolnăveşte de malarie şi de tifos şi e obligat să se întoarcă.

Elaborează regulile de bază ale sintetismului, curent ce se baza pe planuri în culori de aceeaşi nuanţă, reliefate prin contururi ferme.

Decide în 1891 să îşi mute atelierul de creaţie în Tahiti. Îşi vizitează soţia şi copiii pentru ultima oară înainte de a pleca în Tahiti. Pe aceste tărâmuri exotice realizează unele dintre cele mai bune şi mai renumite tablouri ale sale. Se întoarce peste doi ani la Paris unde organizează o expoziţie de 41 de tablouri. Se reîntoarce apoi pe meleagurile exotice unde vrea de multe ori să se sinucidă din cauza situaţiei lui materiale foarte rea, dar şi din cauza sănătăţii sale din ce în ce mai şubrede. Pictează cel mai renumit tablou al său – „De unde venim? Ce suntem? Încotro ne îndreptăm?”. Pictorul moare pe 8 mai 1903.

Citate

-„Am vrut să creez dreptul de a îndrăzni totul”
-„Eu nu pictez după natură. La mine totul se întâmplă în închipuirea mea dementă”.

Tablouri celebre

-„Malul mării” 1887
-„Viziune după liturghie” 1888
-autoportret „Mizerabilii” 1888
-„Aha oe feii?” 1892
-„Calul alb” 1898
-„De unde venim? Ce suntem? Încotro ne îndreptăm?” 1897

Sursa Imaginii - e-mpressionism.net

 

Eugene Henri Paul Gauguin Videoclipuri
Trabalho de artes sobre Eugène Henri Paul Gauguin pt1

irrelevant
1
broken


Tag-uri: impresionism, tahiti

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru eugene_henri_paul_gauguin. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :