FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 553
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Emanuel Ungaro Biografie
Emanuel Ungaro Videoclipuri
Site-uri despre Emanuel Ungaro
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Emanuel Ungaro
Intreaba despre Emanuel Ungaro
Adauga un citat spus de Emanuel Ungaro
 

Emanuel Ungaro Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Emanuel Ungaro has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Emanuel Ungaro

Tag-uri Populare


moda   designer   colectie   creator   new york   creatoare   creatie   paris   faimos   celebru   1939   romania   bronx   preferat   companie   casa de moda   industrie   model   designer de costume   vedete   pret-a-porter   prolific   botosani   1964   1942   liban   renumita   coty   yves saint-laurent   venezuela   design   moscova   fashion   londra   1948   1989  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Emanuel Ungaro

 Q:   Intreaba despre Emanuel Ungaro       
Emanuel Ungaro Emanuel Ungaro s-a născut în anul 1933 în Aix-en-Provence, Franta. Este unul dintre cei mai mari şi mai prolifici designeri francezi din lume.

Biografie si Cariera :

Ambii săi părinţi sunt italieni care au emigrat în Franţa din cauza regimului italian fascist. Încă de mic Emanuel a început să înveţe să coasă, această pasiune fiindu-i transmisă de către tatăl său, Cosmino.

La vârsta de 22 de ani, tânărul Emanuel Ungaro s-a mutat la Paris, iar peste trei ani a început să creeze pentru Casa Cristobal Balenciaga.

Peste alţi trei ani a lucrat pentru Courreges, iar din 1965 şi-a deschis la Paris propria sa casă de modă, primind ajutorul din partea artistei elveţiene Sonja Knapp.

Prima sa colecţie lansată a fost un adevărat succes, în ciuda faptului că începuturile acestei afaceri au fost unele grele. Designerul la acea vreme nu îşi putea plăti manechinele, onorariul acestora fiind transformat în rochii pe care acestea le primeau.

Graţie succesului acestei colecţii, Ungaro a putut să îşi permită să îţi mute sediul firmei din atelierul de 40 de metri pătraţi din Bulevardul Mac-Mahon, în Bulevardul Montaigne, aici aflându-se şi în prezent sediul său.

Ungaro a fost primul designer care a îndrăznit să combine patru imprimeuri diferite pentru prima dată. Acest stil este o moştenire din copilăria sa petrecută în Aix-en-Provence, unde tinerele ţigănci purtau fuste şi bluze având imprimeuri cu modele diferite.

Ungaro mai este cunoscut şi pentru două motive tradiţionale inspirate tot din Provence: florile, trandafirii fiind preferaţii săi, dar şi culorile, creaţiile sale fiind dominate de o combinaţie spectaculoasă de infinite nuanţe şi materiale preţioase drapate.

În 1996, acţionar majoritar al Casei Ungaro devine grupul Salvatore Ferragamo care înfiinţează un an mai târziu divizia Ungaro Parfums. Linia de încălţăminte şi de poşete apare tot ca urmare a acestei fructuoase colaborări.

Din anul 2000, Directorul Artistic al casei de modă devine designerul Giambattista Valli care a rămas fidel imprimeurilor lui Ungaro şi culorilor tropicale: roşu-căpşună, mov, oranj, şerbet, fucsia.

 

Emanuel Ungaro Videoclipuri
Emanuel Ungaro - Spring Summer 2010 Preview - Femme/Woman

irrelevant
0
broken


Tag-uri: aix-en-provence, franta, designer, prolific, colectie, creatie, moda

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru emanuel_ungaro. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Designeri  - ( Designeri - Archiva)

Data Adaugarii: 13 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :