FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,271
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Elena Carstea Biografie
Elena Carstea Videoclipuri
Site-uri despre Elena Carstea
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Elena Carstea
Intreaba despre Elena Carstea
Adauga un citat spus de Elena Carstea
Vedete nascute pe 26 Februarie
Vedete care au studiat la Liceul de Arta din Sibiu
 

Elena Carstea Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Elena Carstea has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Elena Carstea

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Elena Carstea

 Q:   Intreaba despre Elena Carstea       
Elena Carstea Cariera

Elena Carstea s-a nascut la data de 26 februarie 1962 in localitatea Agnita din judetul Sibiu si este o cunoscuta cantareata de muzica pop, compozitoare si textiera.

In anul 1981, Elena a absolvit liceul de arta din Sibiu iar de la varsta de 16 ani si-a format primul grup muzical intitulat „Trandafirii negri”, alaturi de Ioan Gyuri Pascu.
In perioada 1982-1986 a fost solista in formatiile Alexandru Wilmany si Cornel Varban. Din anul 1990 a inceput sa efectueze turnee in Regatul Unit, Germania, Canada si SUA.

Elena Carstea a fost aleasa in 1994 directorul artistic la Complexul artistic Vox Maris iar in 1996 semneaza albumul de versuri „Poezele pentru Vipi”, ilustrat de Stefan Popa Popas.

In 1999 infiinteaza si este Presedintele de Onoare al Sindicatulu i Interpretilor si Compozitorilor Liberi Profesionisti. A sustinut numeroase concerte, peste 3.000 si a realizat emisiuni de radio si televiziune. In anul 2000 a colaborat cu grupul Star 2000 a lui Petre Geambasu pentru un turneu in Emiratele Arabe Unite.

In activitatea sa artistica, Elena Carstea a scos mai multe albume precum „Ochii tai” (1989), „Sunday” (1990), „Colinde” (1993), impreuna cu Stefan Iordache), „Balada pentru Sanda” (1993), „O iubire imposibila” (1994), „5 anotimpuri” (1996), „Nu sunt perfecta” (1998) si „Colinde americane” (2000).

De asemenea cantareata a participat la numeroase festivaluri atat nationale cat si internationale fiind recompensata cu premii precum: premiul publicului la festivalul Melodii 83 cu piesa „Ochii tai” (1983), locul I la festivalul de la Izmir, Turcia (1995), cea mai buna interpreta a anului din partea Radio Contact (1996), locul I la Coven, Irlanda (1998), premiul III in Egipt cu piesa „Every time u walk away” (1998), locul I pentru melodia „Gelozie” la Vilnius, Lituania si locul II pentru piesa „Noi” (1999), premiul I pentru compozitia proprie „Let’s change the world” (2000) si tot in anul 2000, obtine premiul emisiunii „Duminica in familie” de la Antena 1.

Elena Carstea este decorata cu ordinul „Meritul Cultural”, in grad de cavaler de catre Presedintele Romanie, Ion Iliescu in anul 2004.

In anul 2006, cantareata primeste premiul Televiziunii Romane.

A colaborat cu cei mai mari compozitori: Cornel Fugaru, Ion Cristinoiu, Ionel Tudor, Liviu Tudan si a cantat alaturi de Gabriel Cotabita, Adrian Daminescu,Tavi Colen, Alin Oprea, Formatia Holograf, Semnal M, Rosu si Negru.

Pe scurt despre Elena Carstea:

Nume: Carstea
Prenume: Elena
Data Nasterii: 26 februarie 1962
Locul Nasterii: Agnita, Sibiu, Romania
Nationalitate: Romana
Studii: Liceul de Arta din Sibiu
Ocupatie: Cantareata, compozitoare, textiera

De ce este Elena Carstea faimoasa?

Elena Carstea a devenit faimoasa datorita melodiilor de pe albumele „Ochii tai”, „Colinde” sau „O iubire imposibila”.

De ce ne place de Elena Carstea?

Chiar daca de cativa ani Elena Carstea nu a mai cantat pe scena din Romania, fiind stabilita in SUA, vocea si melodiile interpretate de ea au ajuns sa fie cunoscute si apreciate in tara si peste hotare.

Elena Carstea Liste
Cânt?re?e române
Muzicieni români


 

Elena Carstea Videoclipuri
Elena Carstea - Nu sunt perfecta

irrelevant
4
broken


Tag-uri: cantareata, compozitoare

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru elena_carstea. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :