FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 633
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Douanier Rousseau Biografie
Douanier Rousseau Videoclipuri
Site-uri despre Douanier Rousseau
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Douanier Rousseau
Intreaba despre Douanier Rousseau
Adauga un citat spus de Douanier Rousseau
 

Douanier Rousseau Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Douanier Rousseau has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Douanier Rousseau

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Douanier Rousseau

 Q:   Intreaba despre Douanier Rousseau       
Douanier Rousseau Douanier Rousseau (Henri Rousseau)s-a născut în anul 1844 la Laval, Franţa. Este un renumit pictor, fiind cunoscut în întreaga lume. a murit la data de 2 septembrie 1910.

Biografie şi carieră

Este unul dintre foarte mulţii pictori care s-au născut într-o familie cu o situaţie materială precară. De aceea a trebuit să muncească mult, lucrând ca vameş până la vârsta de 41 de ani. Deşi părinţii săi erau destul de săraci, Henri a studiat la şcoala generală şi la gimnaziu. Îşi părăseşte studiile pentru a lucra ca şi contabil la o firmă de avocatură. Va fi dat afară de la serviciu deoarece când avea 19 ani a furat bani din casieria biroului. Se înrolează în armată apoi pentru a scăpa de închisoare şi lucrează în acest domeniu timp de şapte ani .

Se mută la Paris şi începe să lucreze ca executor. În 1869 se căsătoreşte cu Clemence, deşi aceasta era bolnavă de tuberculoză pulmonară. Au avut şapte copii dintre care doar doi supravieţuiesc, ceilalţi murind când erau mici.

În 1971 Rousseau se angajează ca funcţionar la Oficiul de Impozite pe venit la Paris. Această perioadă corespunde cu cea în care s-a apucat de pictat. Tablourile sale atrag atenţia lui Signac mulţumită căruia operele sale sunt expuse la Salonul Artiştilor Independenţi. Deşi pictorii Puvis de Chavanne şi Gauguin ii apreciază mult tablourile, publicul i le batjocoreşte afirmând că ele pot fi realizate şi de un copil.

În 1888 soţia sa îi moare, lăsându-l singur cu cei doi copii. Situaţia sa materială este foarte precară, abia reuşind să îşi procure banii pentru mâncare şi pentru vopsele. Îşi vinde tablourile pe preţuri de nimic şi dă lecţii de vioară. Se mută cu fiul său în cartierul parizian Montparnasse în 1895. După un an îi moare fiul şi puţin mai târziu se însoară cu Josephine. Din păcate, după opt ani, pictorul rămâne iar văduv.

Măcar pe plan profesional devine apreciat, expunându-şi tablourile la mai multe expoziţii. Însă acest fapt nu îl scoate din dezastrul financiar în are se află. Cu timpul ajunge să câştige profunda admiraţie a colegilor de breaslă, mai ales a lui Picasso.

Artistul moare la data de 2 septembrie 1910 din cauza unei plăgi la picior care a cauzat o cangrenă.

Citate

-„Am avut nenorocul de a-mi pierde două soţii şi şese copii. Dacă nu m-aş fi ridicat cu ajutorul muncii mele, ce s-ar fi ales de mine până acum?”
-„Rousseau a fost conştient de forţa sa. O dată sau de două ori a irumpt din el cum că a fost cel mai bun pictor al epocii sale. Şi se pare că în multe privinţe nu s-a înşelat”

Tablouri celebre

-„Întâlnire în pădure” 1886-1890
-„Războiul” 1894
-„Ţigancă dormind” 1897
-„Copilul cu păpuşa” 1905
-„Îmblânzitoarea de şerpi” 1907
-„Şareta lui Pere Juniet”
-„Visul” 1910

Sursa Imaginii - prefigurations.com

 

Douanier Rousseau Videoclipuri
La Compagnie Créole - Vive Le Douanier Rousseau (HQ,Stereo)

irrelevant
0
broken


Tag-uri: impresionism, franta

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru douanier_rousseau. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 08 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :