FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 456
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Dominique Strauss-Kahn Biografie
Dominique Strauss-Kahn Videoclipuri
Dominique Strauss-Kahn Relatii
Site-uri despre Dominique Strauss-Kahn
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Dominique Strauss-Kahn
Intreaba despre Dominique Strauss-Kahn
Adauga un citat spus de Dominique Strauss-Kahn
Vedete nascute pe 25 Aprilie
Politicieni in zodia Taur
 

Dominique Strauss-Kahn Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Dominique Strauss-Kahn has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Dominique Strauss-Kahn

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   partidul national liberal   afacerist   ziarist   scriitor   republica moldova   profesor   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   1968   1917   istoric   consiliu   partidul conservator  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Dominique Strauss-Kahn

 Q:   Intreaba despre Dominique Strauss-Kahn       
Dominique Strauss-Kahn Gaston André Dominique Strauss-Kahn este fostul director al Fondului Monetar International. S-a născut la 25 aprilie 1949, in Neuilly-sur-Seine, Franta. Este fiul unui avocat si al unei jurnaliste, ambii cu origini evreiesti. Familia s-a mutat în Agadir, Maroc, atunci cand Dominique avea 1 an, au locuit apoi la Monaco si au revenit la Paris unde tanarul a absolvit Liceul Carnot.

S-a înscris la École des Hautes Études Commerciales de Paris, cea mai buna scoala de Administrare a Afacerilor din Franta, pe care a absolvit-o in 1971, in anul urmator absolvea si Institutul de Studii Politice, cunoscut si ca Sciences Po, din Paris. A studiat apoi Dreptul Public la Universitatea de Vest Nanterre Paris La Défense, a obtinut un doctorat in economie si dreptul de a preda in institutii publ ice de invatamant superior. A fost asistent universitar la Universitatea din Nancy, apoi la Universitatea din Nanterre.

Cariera politica a lui Strauss-Kahn a inceput ca membru al Uniunii Studentilor Comunisti din Franta, din 1971 s-a inscris in Centrul de Studii, Cercetare si Educatie Socialista (CERES), unde s-a împrietenit cu viitorul prim-ministru al Frantei,Lionel Jospin. A fost alături de Jospin si s-a inscris in Partidul Socialist, a facut parte din Comisariatul de Planificare, conducând departamentul de finante, a fost comisar adjunct al acestei institutii.

Prima sotie a fost Helene Dumas, in 1967, cu care a avut 3 fiice, s-a recasatorit pentru a doua oara in 1984, cu Brigitte Guillemette si au avut o fiica.
Primul mandat de deputat l-a obtinut in 1986, a devenit apoi presedintele Comisiei de Finante din cadrul Adunării Nationale franceze. In 1991 era numit de presedintele Mitterrand ministru adjunct al Industriei si Comertului Exterior, si se casatorea cu jurnalista de televiziune Anne Sinclair, in 1993 a devenit presedinte al Grupului de Experti din Partidul Socialist si a fondat o firma proprie de avocatura DSK Consultants. Din 1994 a facut lobby pentru industria franceza la Cercul Industriasilor din Bruxelles, a fost secretar general si apoi vicepresedintele Cercului, in 1994 devenea primar de Sarcelle.

In 1997 era numit de premierul Lionel Jospin ministru al Economiei, Finantelor si Industriei si se remarca pe parcursul mandatului prin privatizarea France Télécom si o crestere semnificativa a PIB-ului. In 1998 era ales lider al Partidului Socialist pentru alegerile din zona Ile-de-France. Desi partidul a castigat alegerile, Strauss-Kahn a refuzat functia de presedinte al consiliului regional socialist din Ile-de France, ramanand in functia de ministru. Un an mai tarziu era acuzat de coruptie si parasea fotoliul ministerial, demisionand.

Din anul 2000 a inceput sa tina cursuri la Sciences Po, a devenit profesor invitat la Universitatea Stanford, in 2002 era reales ca deputat pentru Val-d'Oise, in 2004 a contribuit la realizarea programului Partidului Socialist pentru alegerile prezidentiale din 2007, in 2005 isi anunta candidatura la functia de presedinte al Frantei din partea Partidului Socialist. Nu a fost desemnat insa, pierzand in fata lui Ségolène Royal si a demisionat din conducerea partidului, pentru alegerile din 2012 era insa considerat candidatul favorit al socialistilor.

In 2007 a fost numit la conducerea Fondului Monetar International, beneficiind de sprijinul lui Nicolas Sarkozy, cel care reusea astfel sa indeparteze personalitatea cu cele mai multe sanse la viitoarele alegeri prezidentiale.

In 2007 a fost acuzat de jurnalista Tristane Banon de agresiune sexuala, dar nu a fost facuta o plangere, in 2008 a avut un scandal legat de relatia cu o subalterna, Piroska Nagy. Femeia a fost concediata de la FMI, Straus-Kahn si-a cerut public scuze si a ramas in fruntea FMI, de atunci presa l-a numit "marele seducator". In mai 2011 a fost arestat pentru o agresiune sexuala comisa asupra unei cameriste dintr-un hotel newyorkez si a fost obligat sa demisioneze. A fost eliberat din inchisoare contra unei cautiuni de 1 milion de dolari.

Pe scurt despre Dominique Strauss-Kahn:

Nume: Gaston André Dominique Strauss-Kahn
Ocupatie: Economist, Avocat, Politician
Locul nasterii: Neuilly-sur-Seine, Franta
Data nasterii: 25 aprilie 1949
Zodia: Taur
Părinti: Gilbert Strauss-Kahn- avocat si Jacqueline Fellus- jurnalista
Frate: Marc-Olivier Strauss-Kahn
Culoarea parului: Alb
Nationalitate: Franceza
Stare civila: Casatorit
Sotia: Anne Sinclair
Copii: 4 fiice (Vanessa, Navy, Laurin si Camille) si 2 fii din casatoria anterioara a sotiei (David si Elie)
Hobby-uri: pianul, cinematografia, calculatorul, schi, rugby, sahul online


De ce este faimos Dominique Strauss-Kahn?

A fost director al Fondului Monetar International, membru al Adunării Nationale Franceze si profesor de economie la Institutul de Studii Politice din Paris, ministru al Economiei si Finantelor in Franta, membru marcant al Partidului Socialist.

De ce ne place Dominique Strauss-Kahn?

Este inca unul dintre francezii pasionati de farmecele feminine, e numit de presa franceza "marele seducator".

Dominique Strauss-Kahn Liste
Na?teri în 1949
Politicieni francezi
Directori generali ai Fondului Monetar Interna?ional
Sociali?ti francezi
Francezi în via??


 

Dominique Strauss-Kahn Videoclipuri
Dominique Strauss-Kahn - Economic Policy Challenges in the Post-...

irrelevant
0
broken
 
Dominique Strauss-Kahn Relatii
[editeaza relatii]
Anne Sinclair
Anne Sinclair and Dominique Strauss-Kahn


Tag-uri: francez, politician

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru dominique_strauss-kahn. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 20 September '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :