FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 509
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Claude-Oscar Monet Biografie
Claude-Oscar Monet Videoclipuri
Site-uri despre Claude-Oscar Monet
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Claude-Oscar Monet
Intreaba despre Claude-Oscar Monet
Adauga un citat spus de Claude-Oscar Monet
 

Claude-Oscar Monet Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Claude-Oscar Monet has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Claude-Oscar Monet

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Claude-Oscar Monet

 Q:   Intreaba despre Claude-Oscar Monet       
Claude-Oscar Monet Claude-Oscar Monet s-a născut în anul 1840 în Paris. Este cel mai mare pictor impresionist, dar si unul dintre cei mai renumiţi din lume. A murit în 1926.

Biografie şi carieră

Copilăria şi-a petrecut-o în Le Havre, în Normandia, unde caricaturile sale au fost foarte apreciate şi chiar cumpărate. Talentul său artistic şi l-a cultivat încă de mic, la vârsta de 14 ani reuşind să îşi vândă primul tablou. Pictorul Eugen Boudin este cel care i-a încurajat talentul şi tot cel care i-a expus picturile la Salon, expoziţia de lux de la Paris. Acest lucru s-a întâmplat în anul 1856, când Monet avea numai 16 ani.

Devine elevul Academiei Suisse unde studiază pictura. aici îi cunoaşte pe viitorii pictori faimoşi Gustave Coubert, Renoir, Sisley şi Manet. Deşi reuşeşte să vândă câteva dintre tablourile sale, iar mătuşa sa îi trimitea în continuare renta lui, situaţia sa financiară este una precară, fiind obligat să se împrumute în mod repetat.

Începe să trăiască alături de iubita sa, Camille care este ostracizată de familia pictorului. În vara anului 1867 se naşte primul fiu al lui Monet numit Jean. Situaţia financiară a familiei pictorului este din ce în ce mai rea, acesta gândindu-se de multe ori să se sinucidă. La aceste gânduri a contribuit şi faptul că tablourile sale erau respinse de criticii vremii şi de saloanele de expoziţie.

În ciuda tuturor acestor greutăţi, Monet nu încetează să picteze. Tablourile sale sunt dominate de peisaje, de culori luminoase, de lumină, dar mai ales de flori.

În iunie 1870 Monet se căsătoreşte cu Camille. Problemele lor financiare au luat sfârşit atunci când Camille moşteneşte o avere. Familia se mută într-o frumoasă casă la Argenteuil, în împrejurimile Parisului. Renoir înfiinţează Asociaţia Artiştilor Independenţi.

Renoir este cel care a pus bazele impresionismului, tabloul său „Răsărit de soare” numit la acea vreme „Impression” (imprsie) reprezentând manifestul acestui curent.

În 1877 se naşte cel de-al doilea fiu. Fiind destul de bolnavă, soţia sa Camille moare
în 1879. în 1888 are loc prima expoziţie a impresioniştilor în SUA.

Pictorul se va căsătorii pentru a doua oară în 1892 cu Alice Hoschede. Spre sfârşitul vieţii sale, pictorul se bucură de o adevărată apreciere a talentului său, tablourile sale fiind vândute la un preţ destul de ridicat.

Monet moare în 1927.

Citate

-„Monet este doar ochi….dar, Doamne ce ochi!” Cezanne

Tablouri celebre

-„Dejunul în iarbă” 1866
-„Terasa din Saint-Andresse” 1867
-„Gara Saint Lazare” 1877
-„La Manneporte” 1883
-„Doamna cu umbrelă” 1883
-„Nuferii” 1916-1926
-„Maci la Argenteuil”

Sursa Imaginii - abcgallery.com

 

Claude-Oscar Monet Videoclipuri
Claude Oscar Monet - Biografías en 5min ( UCAB ) Venezuela - 20...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: paris, impresionism

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru claude-oscar_monet. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :