FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 401
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Aurel Mihailopol Biografie
Site-uri despre Aurel Mihailopol
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Aurel Mihailopol
Intreaba despre Aurel Mihailopol
Adauga un citat spus de Aurel Mihailopol
 

Aurel Mihailopol Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Aurel Mihailopol has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Aurel Mihailopol

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Aurel Mihailopol

 Q:   Intreaba despre Aurel Mihailopol       
Aurel Mihailopol Aurel Mihailopol s-a nascut la data de 7 iulie 1928 si a decedat la 5 decembrie 1982. A fost unul dintre cei mai de seama fotografi din Romania din anii regimului comunist. In epoca a fost cunoscut si ca Fotograful descult, porecla primita datorita nonconformismului sau.

Cariera:

Cu toate ca in copilarie si-a dorit sa fie aviator a fost nevoit sa renunte la visul sau, fiind descurajat de mama sa, din pricina riscurilor pe care le presupunea meseria.

Fotograf roman de origine greco-slava, de talie internationala, fotoreporter la diverse reviste de cultura, considerat as-ul anilor '80, fotografiile sale au fost numite, in repetate randuri "poeme optice". Si-a impus numele in lumea investigatiilor spirituale si artistice din perioada anilor '70 – '80. Portretist prin forţa sa de metaforizare a realitatii, Aurel Mihailopol a fost un adept al detaliilor create de natura. Titlurile fotografiilor sale erau inspirate din lirica romaneasca si universala.

Timp de mai multi ani, Mihailopol a lucrat la revista "Flacara", unde realiza reportaje alaturi de jurnalistul Tudor Octavian iar mai apoi la revista "Cinema". A fost distins in cariera sa cu mai multe premii internationale de fotografie.
Cele mai multe fotografii executate de Mihailopol poarta titluri, la baza carora se afla de regula o metafora. Apropiatii amintesc de obiceiul fotografului de a-si atarna aparatul la gat de dimineata, inaintea oricarei alte activitati.

Fotograful Aurel Mihailopol a fost membru al Partidului Comunist Roman, statut care i-a fost insa retras la momentul semnarii apelului dat de Paul Goma in 1977. A fost dat afara si de la locul de munca, pe atunci revista "Cinema". Mihailopol a fost sprijinit mai apoi de ministrul Culturii, de politicianul Stefan Andrei si de poetul Adrian Paunescu.

Pe scurt despre Aurel Mihailopol:

Nume: Mihailopol
Prenume: Aurel
Data Nasterii: 7 iulie 1928
Locul Nasterii: Romania
Data Decesului: 5 decembrie 1982
Sotie: Rodica Mandache
Copii: Diana Mihailopol
Nationalitate: Romana
Ocupatie: Fotograf

De ce este Aurel Mihailopol faimos?

Aurel Mihailopol a fost unul dintre cei mai renumiti fotografi romani din anii regimului comunist.

De ce ne place de Aurel Mihailopol?

Ne place de Aurel Mihailopol deoarece a fost unul dintre cei mai mari fotografi din Romania, fotoreporter la diferite reviste de cultura iar numele sau a fost legat si de marea actrita a teatrului romanesc, Rodica Mandache.

Aurel Mihailopol Liste
Na?teri în 1928
Decese în 1982
Fotografi români
Tag-uri: fotograf, nonconformism, fotoreporter

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru aurel_mihailopol. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 12 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :