FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,520
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Andrei Calarasu Biografie
Andrei Calarasu Videoclipuri
Site-uri despre Andrei Calarasu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Andrei Calarasu
Intreaba despre Andrei Calarasu
Andrei Calarasu Citate
Vedete nascute pe 30 Mai
Celebritati nascute in Botosani Romania
Regizori in zodia Gemeni
Celebritati de religie Ortodox
Celebritati de etnie Roman
 

Andrei Calarasu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Andrei Calarasu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Andrei Calarasu

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Andrei Calarasu

 Q:   Intreaba despre Andrei Calarasu       
Andrei Calarasu Andrei Calarasu s-a nascut in 1922 la Botosani, intr-o familie de evrei, numele real fiind Bernard Gropper.

Cariera:

A copilarit la Iasi si a inceput sa studieze medicina la Facultatea din acest oras. Pentru ca nu aceasta era vocatia lui, a renuntat repede si s-a inscris la Conservatorul de artă dramatică.

Dar a venit anul fatidic 1941 cand la Iasi s-a desfasurat cel mai violent pogrom din Istoria Romaniei, initiat de Antonescu, impotriva evreilor si in urma caruia au fost ucisi peste 13 mii de oameni in 3 zile. Tatal si fratele tanarului Bernard au fost ucisi iar el a fost urcat in unul din "trenurile mortii". A stat sase luni intr-o colonie din Calarasi, fiind, el si sora sa unii dintre putinii supravietuitori, a fost ingrijit de o familie de evrei din Calarasi.

S-a intors la Iasi. A terminat Conservatorul si in 1984 s-a mutat la Bucuresti. si aici i s-a spus Andrei Calarasu, in amintirea localitatii Calarasi. "Nas" i-a fost regizorul Alexandru Finţi, pe care l-a intalnit la Teatrul Armatei si care l-a ajutat. Devenise regizor de teatru si film.

In 1965 a refuzat sa recunoasca talentul actoricesc al fiicei lui Gheorghiu-Dej si doar interventia ambasadorului Israelului la Bucuresti l-a salvat de la moarte.

A reusit sa plece la Tel Aviv. Aici a lucrat la televiziune. S-a intors prima data in tara abia in 1980, pentru realizarea unui film.

Pana la plecarea din tara a fost unul dintre fondatorii televiziunii in Romania, a regizat multe filme, in special comedii: "Vacanta la mare", "Doi baieti ca piinea calda", "Portretul unui necunoscut", "Alo, aţi greşit numărul", "Vultur 101", "Si Ilie face sport". Azi, aceste pelicule constituie documente de istorie a cinematografiei romanesti dar si ale istoriei locurilor pentru ca "Vacanta la mare" de exemplu, a fost filmat cand Mamaia era doar un santier, apar Cazinoul din Constanta si faleza de atunci.

Pe scurt despre Andrei Calarasu:

Nume real: Bernard Gropper
Ocupatie: regizor de film si televiziune
Data nasterii: 30 mai 1922
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Botosani, Romania
Nationalitate: romana
Studii: Conservatorul de artă dramatică din Iasi

De ce este faimos Andrei Calarasu?

Este unul dintre cei mai buni regizori romani, desi traieste in Israel.

De ce ne place Andrei Calarasu?

A avut o tinerete extrem de dura dar a gasit resurse sufletesti pentru a regiza comedii. Chiar daca de pe genericele filmelor regizate de el i-a fost sters numele, se stie foarte bine in Romania cine este Andrei Calarasu.

 

Andrei Calarasu Videoclipuri
Yom Hashoah Yad Vashem Ceremony 5771 Lighting of the Six Memoria...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: regizor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :