FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 273
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Andre Geim Biografie
Andre Geim Videoclipuri
Site-uri despre Andre Geim
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Andre Geim
Intreaba despre Andre Geim
Adauga un citat spus de Andre Geim
Vedete nascute pe 1 Octombrie
Celebritati nascute in Soci Krasnodar Rusia
Oameni De Stiinta in zodia Balanta
Celebritati de etnie Rusa
 

Andre Geim Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Andre Geim has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Andre Geim

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Andre Geim

 Q:   Intreaba despre Andre Geim       
Andre Geim Fizicianul Andre Konstantinovici Geim s-a nascut la 01 octombrie 1958 in Rusia, la Soci, in regiunea Krasnodar. Este fiul unor ingineri ruso-germani, mama sa avea origine evreiasca.

Cariera:

Familia s-a mutat in sudul Rusiei, la Nalchik , unde Andre Geim a urmat cursurile unui liceu in limba engleza. A vrut sa studieze la Institutul de Inginerie Fizica din Moscova dar nu a fost admis, s-a inscris apoi la Institutul de Fizica si Tehnologie moscovit. In 1982 obtinea un master la acest institut iar in 1987 devenea Doctor in fizica metalelor la Institutul de Fizica Solidului(ISSP) din cadrul Academiei de Stiinte a Rusiei(RAS).

A lucrat ca cercetator la Institutul Tehnologic pentru Microelectronica si din anul 1990 a facut studii postdoctorale la universitatile din Nottingham si Bath (Anglia), si Copenhaga (Danemarca).

Din 1994 a devenit profesor asociat la Universitatea Radboud Nijmegen din Olanda, in cele din urma titularizandu-se si obtinand cetatenie olandeza.

Din anul 2001 este profesor de fizica la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, a fost numit director al Centrului Manchester pentru Mezostiinta si Nanotehnologie in 2002 si din 2007 detine titlul de profesor Langworthy la catedra de Fizica Solidului de la Universitatea din Manchester.

A publicat peste 130 lucrari stiintifice, articole.

Inca din anul 2004, impreuna cu cercetatorii de la Universitatea din Manchester, Geim reusea sa izoleze un singur strat bidimensional de grafit numit grafen, care s-a constatat a fi cel mai bun conductor de electricitate si caldura cunoscut. Cu ajutorul grafenului se pot realiza materiale compuse, extrem de dure si rigide pe o directie dar flexibile in alta directie: display-uri flexibile, hartie si folii speciale, computere cu punct de cuante, celule solare, etc.

In anul 2010, impreuna cu fizicianul de origine rusa Konstantin Novoselov, Geim a devenit laureat al Premiului Nobel pentru experimentele lor revolutionare privind grafenul.

A studiat fizica mezoscopica, fenomenul de supraconductibilitate. Este implicat in studiul asupra adezivului biomimetic numit banda gecko, pe viitor acesta va putea asigura sustinerea fara sprijinire pe plafoane a oamenilor, ca in filmul de fictiune Spider Men.

In 1997, cercetand levitatia diamagnetica a facut o broasca sa leviteze si a obtinut Premiul LG (Ignoble) Nobel, o parodie a adevaratului Nobel.

Pe scurt despre Andre Geim:

Nume complet: Andre Konstantinovici Geim
Ocupatia: fizician, cercetator, profesor
Data nasterii: 01 octombrie 1958
Locul nasterii: Soci, Krasnodar, Rusia
Parinti: Konstantin Alexeievici Geim si Nina Nikolaievna Bayer
Frate: Vladislav Geim
Nationalitate: olandeza
Etnie: rusa si evreiasca
Stare civila: casatorit
Sotia: Irina Grigorieva- lector la Universitatea din Manchester
Premii, distinctii: 2010- Premiul Nobel pentru Fizica (impreuna cu Konstantin Novoselov), premiul John J. Carty, 2009- Korber European Science, EuroPhysics in 2008, membru al The Royal Society of London for Improving Natural Knowledge din 2007, etc.
Animalul preferat: hamsterul Tisha

De ce este faimos Andre Geim?

Este laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 2010, impreuna cu Konstantin Novoselov, pentru experimente revolutionare privind materialul bidimensional numit grafen, cel mai subtire si mai rezistent material cunoscut pana in prezent.

De ce ne place Andre Geim?

In 2001 si-a numit hamsterul coautor al unei lucrari de cercetare. In 1997, cercetand levitatia diamagnetica a facut o broasca sa leviteze si a obtinut Premiul LG Nobel, o parodie a adevaratului Nobel, pentru un experiment considerat fara sens.

Andre Geim Liste
Absolven?i ai Institutului fizico-tehnic din Moscova
Fizicieni olandezi
Laurea?i olandezi ai Premiului Nobel
Laurea?i ai Premiului Nobel pentru Fizic?


 

Andre Geim Videoclipuri
Party for Nobel Prize in Physics winners Andre Geim & Konstantin...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: fizician, cercetator, profesor

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru andre_geim. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 06 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :