FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
Mihai Eminescu si Mite Kremnitz

 
 Mihai Eminescu
Mihai Eminescu Biografie
Mihai Eminescu Video
Mihai Eminescu Relatii
Mihai Eminescu Director

Creeaza Poll pentru Mihai Eminescu
Mihai Eminescu Mite Kremnitz
 
1 voturi
Voteaza!
 
 Mite Kremnitz
Mite Kremnitz Biografie
Mite Kremnitz Video
Mite Kremnitz Relatiii
[ editeaza ]  [ adauga ]

Descriere [ editeaza ]

Pe Mite Kremnitz, cumnata lui Titu Maiorescu si sotia medicului curtii regale romanesti, Eminescu a cunoscut-o in 1875, cand aceasta ceruse cumnatului sau sa-i recomande un scriitor care sa o ajute sa-si insuseasca limba romana. Eminescu i-a predat lectii de limba romana frumoasei nemtoaice si, treptat s-a indragostit de ea. Mite Kremnitz era o femeie cultivata, doamna de onoare la curtea reginei Elisabeta de Neuwied, poeta Carmen Sylva, sotia lui Carol I. In 1879, lui Mite ii daruia Eminescu in manuscris poezia Atat de frageda… pe care ea i-l inspirase, gest care il alarma pe Maiorescu. Chiar mentorul Junimii isi dorea ca Mite sa-i devina iubita, dupa ce sotia lui murise. Prin intermediul lui Mite Kremnitz, regina Carmen Sylva l-a cunoscut pe Mihai Eminescu, cel caruia doamnele de la curtea castelului Peles ii invatasera poeziile pe de rost. Regina a publicat in 1881, la Leipzig, volumul Poezii romanesti, tradus de ea in limba germana, editat si completat de Mite Kremnitz. Elisabeta crease un salon pentru oamenii de cultura din Romania si l-a invitat pe Eminescu. In 1880, aventura cu Mite luase sfarsit si Eminescu era vrajit de o alta femeie casatorita, doamna Poenaru-Lecca. S-au mai intalnit in casa ei, in 1883 Mite traducea in germana poemul Luceafarul.


Istoric relatie [ editeaza ]
18751875- Mihai Eminescu si Mite Kremnitz s-au cunoscut la Bucuresti
 
18771877-1878- Eminescu frecventa alaturi de ea salonul cultural al reginei Elisabeta
 
18781879- Eminescu ii daruia lui Mite manuscrisul poeziei Atat de frageda…
 
18791880- Relatia lor s-a sfarsit
 
1880
 

Mihai Eminescu Relatii
• Mihai Eminescu si Mite Kremnitz
Mite Kremnitz Relatii
• Mihai Eminescu si Mite Kremnitz
 
In aceasta pagina
 
Mihai Eminescu si Mite Kremnitz Descriere
Mihai Eminescu si Mite Kremnitz Istoric relatie
Mihai Eminescu Relatii
Mite Kremnitz Relationships
 

 
Aceasta pagina va ofera detalii despre Mihai Eminescu si Mite Kremnitz. Daca doriti sa contribuiti cu lucruri inedite despre relatia lor, va rugam sa faceti click pe [editeaza] si sa adaugati descriere sau istoricul relatiei.
Iata un exemplu :

Angelina Jolie si Brad Pitt
 

Intreaba despre Mihai Eminescu si Mite Kremnitz