FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
Marin Preda si Aurora Cornu

 
 Marin Preda
Marin Preda Biografie
Marin Preda Video
Marin Preda Relatii
Marin Preda Director

Creeaza Poll pentru Marin Preda
Marin Preda Aurora Cornu
 
0 voturi
Voteaza!
 
 Aurora Cornu
Aurora Cornu Biografie
Aurora Cornu Video
Aurora Cornu Relatiii
[ editeaza ]  [ adauga ]

Descriere [ editeaza ]

Scriitorul Marin preda si poeta Aurora Cornu s-au cunoscut in 1952, la Uniunea Scriitorilor. Abia peste doi ani s-au revazut, cand tanara, autoare a unui volum de versuri publicat in acel an, Studenta, devenea redactor la Viata Romaneasca. Era frumoasa, cu o privire inteligenta si l-a vrajit pe scriitorul deja consacrat. El era cunoscut ca o persoana introvertita, singuratica si morocanoasa, dintr-o data s-a schimbat, devenise exaltat ca orice indragostit. El avea 32 de ani, ea 20. In vara acelui an mergeau la mare impreuna, in statiunea Vasile Roaita si Preda ii trimitea un bilet de dragoste tulburator, a doua zi o cerea de sotie. S-au mutat impreuna la Cotroceni si Aurora a fost prima cititoare a romanului Morometii, la care scria maestrul. S-au casatorit in primavara anului 1955, singuri, fara prieteni sau rude. Aurora il considera un amant perfect si un sot delicat, care o facea sa se simta regina. Erau mereu unul langa celalalt, glumeau, se iubeau. Croiti din acelasi aluat, erau amandoi orgoliosi si puternici. Un an de zile au scris fiecare, s-au straduit sa nu devina nici prizonierii dragostei, nici ai literaturii. Personalitatea lui o coplesea insa si Aurora a inceput sa sufere. L-a parasit in 1958, cu durere. A venit dupa ea la Sinaia, unde aceasta lucra si au trait, ca proaspat despartiti, cele mai frumoase saptamani de iubire. Au divortat oficial in 1959, ea a declarat ca a parasit domiciliului conjugal. Au ramas prieteni si Preda o vizita chiar si dupa ce se recasatorise cu Ela, cand si Aurora s-a casatorit o vizita in casa soacrei. In 1965, poeta a emigrat in Franta si a pastrat scrisorile lui de dragoste, s-au revazut mereu, in Franta si la Bucuresti, pana la moartea scriitorului.


Istoric relatie [ editeaza ]
19521952- Marin Preda si Aurora Cornu se cunosteau la Uniunea Scriitorilor
 
19541954- Se regaseau la Viata Romaneasca, in acelasi an o cerea de sotie
 
19551955- S-au casatorit in Bucuresti
 
19581958- Aurora l-a parasit pe Marin Preda
 
19591959- Au divortat oficial
 

Marin Preda Relatii
• Aurora Cornu si Marin Preda
Aurora Cornu Relatii
• Aurora Cornu si Marin Preda
 
In aceasta pagina
 
Marin Preda si Aurora Cornu Descriere
Marin Preda si Aurora Cornu Istoric relatie
Marin Preda Relatii
Aurora Cornu Relationships
 

 
Aceasta pagina va ofera detalii despre Marin Preda si Aurora Cornu. Daca doriti sa contribuiti cu lucruri inedite despre relatia lor, va rugam sa faceti click pe [editeaza] si sa adaugati descriere sau istoricul relatiei.
Iata un exemplu :

Angelina Jolie si Brad Pitt
 

Intreaba despre Marin Preda si Aurora Cornu