FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
Liviu Rebreanu si Fanny Rebreanu

 
 Liviu Rebreanu
Liviu Rebreanu Biografie
Liviu Rebreanu Video
Liviu Rebreanu Relatii
Liviu Rebreanu Director

Creeaza Poll pentru Liviu Rebreanu
Liviu Rebreanu Fanny Rebreanu
 
0 voturi
Voteaza!
 
 Fanny Rebreanu
Fanny Rebreanu Biografie
Fanny Rebreanu Video
Fanny Rebreanu Relatiii
[ editeaza ]  [ adauga ]

Descriere [ editeaza ]

Liviu Rebreanu venise la Craiova in 1911, ca secretar literar la Teatrul National, pe care il conducea scriitorul Emil Garleanu. In acelasi an a fost angajata si actrita Stefania Radulescu, de care scriitorul s-a indragostit. A vazut-o in primul ei spectacol, Rapsozii de Victor Eftimiu si frumoasa si talentata artista i-a cucerit inima. Fanny, cum i se spunea, mai fusese casatorita si avea o fiica, Puia-Florica, pe care el a indragit-o imediat. La sfarsitul anului 1911 o cerea in casatorie pe Fanny, in mai 1912 avea loc cununia lor, in Craiova, Rebreanu i-a infiat fiica. In proza scurta numita Marturisire, publicata in Almanahul Societatii Scriitorilor Romani, isi exprimase sentimentele si strecurase discret o cerere in casatorie, de care mai tarziu va aminti Fanny in volumul memorialistic Cu sotul meu. Pentru a castiga bani, Rebreanu ii cerea ajutorul lui Constantin saban-Fagetel, pentru a putea publica in revista literara locala, Ramuri. Peste cateva luni, Teatrul National din Craiova ii anula actritei contractul si cei doi soti plecau la Bucuresti. Saraci, inchiriau o locuinta si, cu ajutorul lui Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti, Fanny era angajata la Teatrul National din capitala. Rebreanu colabora la diverse ziare si reviste, il copleseau greutatile materiale. Avea si o familie numeroasa ramasa acasa, la Prislop, care ii cerea ajutorul. In orasul iubirii sale, Rebreanu va reveni in 1928, ca director. ,,Pentru fiica adoptiva, Puia, ,,cand va fi mare" a publicat schita Bibi, tot ei ii va dedica romanul Craisorul. In 1917 a fost ucis fratele scriitorului, Emil si peste doi ani, Fanny l-a insotit in Transilvania, cand Rebreanu a incercat sa afle amanunte despre sfarsitul tanarului ofiter. A fost numit director al Teatrului National din capitala si actritele ii dadeau tarcoale. Fanny a rezolvat la un moment dat o situatie de acest gen mai putin elegant, trantindu-i o umbrela in cap Puiei Ionescu si sotul ei a fost mai atent. Si-au cumparat o casa la Valea Mare, langa Pitesti, unde Rebreanu a scris o mare parte din opera sa. Pentru Puia, cei doi soti au cumparat un apartament in capitala, pe carea fata, devenita crainica a Radiodifuziunii Romane, l-a transformat in muzeu. La 01 septembrie 1944 a incetat din viata Liviu Rebreanu, Fanny a murit mult mai tarziu, in 1976.


Istoric relatie [ editeaza ]
1911Octombrie 1911- Liviu Rebreanu si Stefania Radulescu s-au cunoscut la Craiova, la Teatrul National
 
191219 ianuarie 1912- S-au casatorit, la Craiova
 
1912mai 1912- S-au mutat la Bucuresti
 
19301930- au cumparat casa de la Valea Mare
 
194401 septembrie 1944- A murit Liviu Rebreanu, la Valea Mare
 
1976 15 august 1976- A murit Fanny Rebreanu, in Bucuresti
 

Liviu Rebreanu Relatii
• Fanny Rebreanu si Liviu Rebreanu
Fanny Rebreanu Relatii
• Fanny Rebreanu si Liviu Rebreanu
 
In aceasta pagina
 
Liviu Rebreanu si Fanny Rebreanu Descriere
Liviu Rebreanu si Fanny Rebreanu Istoric relatie
Liviu Rebreanu Relatii
Fanny Rebreanu Relationships
 

 
Aceasta pagina va ofera detalii despre Liviu Rebreanu si Fanny Rebreanu. Daca doriti sa contribuiti cu lucruri inedite despre relatia lor, va rugam sa faceti click pe [editeaza] si sa adaugati descriere sau istoricul relatiei.
Iata un exemplu :

Angelina Jolie si Brad Pitt
 

Intreaba despre Liviu Rebreanu si Fanny Rebreanu