FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
George Calinescu si Alice Vera Calinescu

 
 George Calinescu
George Calinescu Biografie
George Calinescu Video
George Calinescu Relatii
George Calinescu Director

Creeaza Poll pentru George Calinescu
George Calinescu Alice Vera Calinescu
 
0 voturi
Voteaza!
 
 Alice Vera Calinescu
Alice Vera Calinescu Biografie
Alice Vera Calinescu Video
Alice Vera Calinescu Relatiii
[ editeaza ]  [ adauga ]

Descriere [ editeaza ]

nat-o despre preferintele literare. Cand a intrebat-o daca citeste versuri, fata a inceput sa recite din Scrisoarea III a lui Eminescu. Mai tarziu, George Calinescu prelua episodul in Cartea Nuntii, la intalnirea lui Jim cu Vera. S-au casatorit in primavara anului 1929 si tanara Elisabeta (Alice-Vera) Trifu, fiica unor mici proprietari bucuresteni devenea doamna Calinescu. Au locuit la Timisoara in primul an de casatorie, unde lucra el apoi s-au mutat in capitala, caci tanarul profesor obtinuse o aprobare ministeriala pentru detasare la Scoala superioara de comert. La inceput, Calinescu era indragostit, ii scria scrisori in care o numea ,,Ariciul meu drag”, ea il numea Ginghishan. Tinerei sotii ii lipsea societatea, caci profesorul era un singuratic, nu iesea in lume, studia intens, pentru titlul de doctor in litere, obtinut in anul 1937, la Universitatea din Iasi. O data cu trecerea anilor, Calinescu devenea tot mai ursuz si capricios. Alice- Vera ii suporta uneori grosolaniile, aflati in Ialia, in Capela Sixtina, a brutalizat-o, starnind dezaprobarea celor din jur. Profesorul avea aventuri cu studente sau colege, in 1960, Alice-Vera ajungea sa isi doreasca sa moara. A suportat totusi cu stoicism temperamentul imposibil al savantului. Totusi, ei ii dedica seria de Opere. In 1964, George Calinescu era internat cu ciroza hepatica la sanatoriul Otopeni, a murit dupa 3 luni.


Istoric relatie [ editeaza ]
19281928- George Calinescu o cunostea pe Elisabeta Trifu
 
192914 Mai 1929- se cununau civil si religios
 
19301930- S-au mutat in Bucuresti
 
196512 Martie 1965- a murit George Calinescu
 

George Calinescu Relatii
• Alice Vera Calinescu si George Calinescu
Alice Vera Calinescu Relatii
• Alice Vera Calinescu si George Calinescu
 
In aceasta pagina
 
George Calinescu si Alice Vera Calinescu Descriere
George Calinescu si Alice Vera Calinescu Istoric relatie
George Calinescu Relatii
Alice Vera Calinescu Relationships
 

 
Aceasta pagina va ofera detalii despre George Calinescu si Alice Vera Calinescu. Daca doriti sa contribuiti cu lucruri inedite despre relatia lor, va rugam sa faceti click pe [editeaza] si sa adaugati descriere sau istoricul relatiei.
Iata un exemplu :

Angelina Jolie si Brad Pitt
 

Intreaba despre George Calinescu si Alice Vera Calinescu